2021'de eSIM Uygulamasına Geçiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli şirketler tarafından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun iş birliğinde hazırlanan eSIM teknolojisiyle ilgili, "Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek" dedi.

22.12.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 22.12.2020-17:48) 2021'de eSIM Uygulamasına Geçiliyor

Bakan Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin eSIM teknolojisini yerli ve milli olanaklarla üretim yapan ilk ülkelerden olacağını açıkladı.

eSIM teknolojinin hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşların günlük hayat içinde kullandığı cihazlara kritik kolaylıklar sunacağını ifade eden Balkan Karaismailoğlu, "Bu teknoloji, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek." dedi.

eSIM'in uygulama emsallerini pek çok alan ve sektörde yakın zaman içerisinde karşılaşmaya başlayacaklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, eSIM ile kartların bakım, lojistik, erişim ve stoklama benzeri süreç maliyetlerinin kalkacağına da vurgu yaptı.

eSIM NEDİR?

Cep telefonlarıa takılan minik beyaz plastik kartlar olarak bildiğimiz SIM kartların tersine, eSIM, fiziki temasta bulunabileceğimiz bir kart değil. Cep telefonunuza yerleştirilecek minik bir çipten olacak. eSIM'lerle bundan sonra yeni bir telefon numarası kullanmak istediğinizde plastik SIM kartı değişimi yapmamıza gerek kalmayacak. eSIM teknolojisi, tek telefonda 2 hat kullanma imkanı sunuyor.

eSIM'İN FAYDALARI

eSIM'leriniz, cep telefonunuzun içine gömülü halde olduğundan asla kaybolmaz ve zarara uğramaz. Bu sebepten SIM kartı değişimi yapmak için operatörlere herhangi bir ücret ödemesi yapmazsınız. eSIM hizmeti veren ağlar arasında kolay bir şekilde geçiş yapılabilir. Yani operatör değişikliği yaptığımızda SIM kart değişimi yapmanız gerekmez. Cep telefonu üreticileri SIM kart yuvalarını senelerdir küçültme çalışmaları yapsa da, eSIM ile bundan sonra SIM kart yuvası mazi oluyor. Bundan eSIM'ler ile iğne taşıma probleminiz kalmayacak.

eSIM'İN DEZAVANTAJLARI

Yeni bir cep telefonu alırken ya da değiştirirken, kolay bir şekilde SIM kartı çıkartarak yeni telefona takabiliyoruz. Ancak telefonun içersine gömülü olan eSIM'ler, telefon değişikliği yapma halinde kullanıcıları bir miktar zorlayabilir.

eSIM'ler kolay bir şekilde gibi çıkarılıp takılamayacağı için sık sık bir hücresel ağa bağlı olacaksınız. Bu vaziyet telefonları daha çok izlenilebilir duruma getiriyor. Bu normal kullanıcılar için pek problem taşımasa da hükümetler ya da istihbarat aracılığıyla izlenmek istemeyen kullanıcılar için problem olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal