TBMM'de Ceza İnfaz Mesaisi! Kanun Teklifi Bu Hafta Genel Kurul'a Geliyor

Bu hafta ceza infaz kurumlarına dair düzenlemeler içeren kanun teklifi için TBMM, mesai yapacak.

14.06.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-11:11) TBMM'de Ceza İnfaz Mesaisi! Kanun Teklifi Bu Hafta Genel Kurul'a Geliyor

15 Haziran Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu toplanarak, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşımakta olan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecekler.

Tutuklu kişilere, elektronik yöntemlerle de mektup alıp gönderebilme fırsatı getiren teklife göre, cumhuriyet başsavcıları, cumhuriyet savcılarının soruşturmayı son bulduran kararları arasında oluşabilecek farklılıkların giderilmesi ile bu kararların kanuna uygunluğunun denetlenmesi hususunda görevli ve yetkili olacak.

HÜKÜMLÜLERİN ZİYARET SÜRESİ 1,5 SAATE ÇIKARILIYOR

Toplam da 10 sene veya daha az süreli hapis cezasına çarptırılmış mahkum olan veya adli para cezası infaz sürecinde hapis cezasına çevrilen kadın hükümlünün, 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması ve babanın da ölmüş veya ceza infaz kurumunda olması durumunda, cezasının infazı, çocuğun 15 yaşını doldurmasına kadar ertelenebilme fırsatı olacak.

Düzenleme ile beraber tutukluların ziyaret süresi bir saatten 1,5 saate çıkarılacaktır.

Hükümlülerin ve tutukluların, hasta ziyareti amacı ile verilen mazeret izinleri arasında beklemesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılacağı açıklandı.

KOMİSYONLAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, salı günü, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın görev süresinin tamamlanması sebebiyle başkanlık için seçim yapılacak.

Komisyonda başkan seçimi için Ön Seçim Geçici Komisyonu oluşturulacak ve Ön Seçim Geçici Komisyonunda yapılan seçimde en çok oyu alan iki adayın adları, TBMM Genel Kuruluna takdim edilecek.

Sayıştay Başkanı, Genel Kurulda gizli oy ile belirlenecek. 

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANTI YOĞUNLUĞU

Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonunun salı ve çarşamba günü gerçekleşecek olan toplantılarda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çolakoğlu, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, TÜİK Başkan Yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve Türkiye Sigorta Birliği Koordinatörü Sevgi Unan sunum gerçekleştirecek.

KİT Komisyonu salı günü Türkiye Emlak ve Katılım Bankası AŞ, Türkiye İhracat ve Kredi Bankası AŞ, çarşamba günü Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret AŞ, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ, perşembe günü ise T.C. Ziraat Bankası AŞ ve bağlı ortaklıklarının hesapları da incelenecek.

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırması Komisyonu, salı günü gerçekleşecek toplantısında, Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun ile Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonları Kurucu Başkanı Nazan Moroğlu'nu pür dikkat dinleyecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal