Ateşkesi İhlal Ettiler! Alçak Esad Rejimi İdlib’te Sivilleri Vurdu: 3 Yaralı

Mağdur sivillerin uğradığı zulüm bitmiyor. Suriye’de yeniden saldırılar başladı. Alçak Esad rejimi ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim yerlerine saldırıldı. Saldırılarda 3 sivil yaralandı.

14.06.2021-10:21 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-13:18) Ateşkesi İhlal Ettiler! Alçak Esad Rejimi İdlib’te Sivilleri Vurdu: 3 Yaralı

Suriye’de alçak Esad ile onun destekçisi İran denetiminde olan terörist grupların meydana getirdiği saldırılar, mazlum sivilleri vurmaya devam ediyor. Suriye’de bulunan İdlib'in güneydoğusundaki Maarratünnuman ilçesinde de ateşkes ihlal edildi. O bölgede bulunan Esad’ın askerleri, İdlib'in güneyindeki M4 kara yolunda yer alan Mağara, Beynin ve Kensefra köylerine karadan karaya atış yapılan silahlar ile saldırı meydana getirdi. 

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI 

Sivillere yönelik gerçekleştirilen bu alçak saldırılar sonucu yaralanan 3 kişiden 2’sinin çocuk, birinin ise kadın olduğu tespit edildi. Saldırılarda yaralananlar, etraftaki en yakın hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 


ASTANA TOPLANTISI 

Geçtiğimiz senelerin 4-5 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye, Rusya ve İran içinde meydana gelen Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 'gerginliği azaltma bölgesi' oluşturuldu. 

SOÇİ’DE EK MUTABAKATA VARILDI 

Diğer yandan Alçak Esad ve İran destekçisini olan teröristler, Rusya'nın hava desteği ile 4 bölgeden 3'ünü ele geçirdi, daha sonra ise yönlerini İdlib'e çevirdi. 2018 senesinin Eylül ayında Türkiye, Rusya ile ateşkesi sağlama almak için Soçi'de ek mutabakata vardı. 2019 senesinin Mayıs ayında ise Rusya ve Esad, tüm bölgeyi kendileri için ele geçirmek için bir takım operasyonlara başladı. 

BİRÇOK BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ 

Diğer yandan İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki birçok bölge ele geçirildi. Buna bağlı olarak ise 5 Mart 2020 tarihinde Rusya'nın başkenti olan Moskova'da, Türkiye ile Rusya içinde yeni bir anlaşma meydana geldi. 

‘2 MİLYON SİVİL GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI’ 

Taraflar arasında gerçekleşen Ateşekes ara sıra Esad tarafından ihlal edilse bile çoğu zaman uygulanıyor. 2017-2020 döneminde neredeyse 2 milyon sivil, Rusya ve rejim güçlerinin yaptığı alçakça saldırılarında Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek mecburiyetinde kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal