Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: Üretim Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gıdaya ulaşmanın gün geçtikçe daha da önem kazandığını işaret ederken "Böyle bir ortamda kendi gıdasını üretemeyen hiçbir devlet bağımsızlıktan söz edemez. İfadelerini kullandı.

26.04.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-17:31) Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: Üretim Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gıdaya ulaşmanın gün geçtikçe daha da önem kazandığını işaret ederken "Böyle bir ortamda kendi gıdasını üretemeyen hiçbir devlet bağımsızlıktan söz edemez. Son günlerde gördük, TIR'lar dolusu doları olan ülkeler gıdaları olmayınca ne duruma düştüler" açıklaması yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Bereket Sigorta ve Gübretaş Bölge müdürlüklerinin açılışında konuşma yaptı. Fakıbaba Türkiye'nin ürün çeşitliliği ve yüksek üretim potansiyeliyle tarımsal üretimde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Gıdaya ulaşmanın gün geçtikçe daha da önem kazandığını dile getiren Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle devam etti:

Böyle bir ortamda kendi gıdasını üretemeyen hiçbir devlet bağımsızlıktan söz edemez. Son zamanlarda gördük, TIR'lar dolusu doları olan ülkeler gıdaları olmayınca ne hale düştüler. Çok şükür ki Türkiyemiz var ve o ülkelerin yardımına koşuyor. Teknolojiyi dünya seviyesinde hatta daha da ileri bir şekilde temin etmek öncelikli amacımızdır. Tabii bunun kadar önemli bir başka mesele de tarımsal girdileri üreticilerimize uygun hale getirmektir. Bu bakımdan Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri bizim için çok değerli. Hizmeti üreticinin ayağına götürmelisiniz. Ayrıca hizmette kaliteyi de artırmalısınız. Yani anlayacağınız üreticinin hizmetkarı olacaksınız. Böyle olursa çalışmalarımız anlam kazanacaktır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gübrenin tarım sektörünün vazgeçilmez girdilerinden olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizde gübre tüketimi 6 milyon tonun üzerindedir ancak bu rakam hedeflerimiz için yeterli değil. Böyle hizmet noktalarının sayısını çoğaltmalıyız ancak böylelikle hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal