Afyon Şeker Fabrikasının İhalesi Sonuçlandı: İşte Kazanan Firma

Özelleştirme kapsamında bulunan fabrikalardan biri olan Afyon Şeker Fabrikası’nın ihalesi yapıldı. İhalede ilk fiyat 400 milyon lira oldu. Yapılan açık artırmanın ardından kazanan firma Doğuş Gıda oldu.

26.04.2018-17:05 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-16:54) Afyon Şeker Fabrikasının İhalesi Sonuçlandı: İşte Kazanan Firma

Özelleştirme kapsamında bulunan fabrikalardan biri olan Afyon Şeker Fabrikası’nın ihalesi yapıldı. İhalede ilk fiyat 400 milyon lira oldu. Yapılan açık artırmanın ardından kazanan firma Doğuş Gıda oldu. Üçüncü ihalesini kazanan Doğuş Gıda, 725 milyon lira bedelle Afyon Şeker Fabrikası ihalesinde, en yüksek teklifi veren firma oldu ve fabrikanın ihalesini kazandı. Ayrıca, ihale öncesi bina önünde gerginlik yaşandığı bilgisi geldi.

En yüksek kotaya sahip fabrikalardan biri olan Afyon Şeker Fabrikası ihalesi 400 milyon lira ile açıldı. İlk elemeli turda Torunlar Gıda elendi. Fiyat 635 milyon liraya çıktı İkinci turda Özbey Holding elendi fiyat 680 milyon liraya çıkmış oldu ve son elemeli turda ise Mutlucan-NDM Ortak Girişim Grubu elendi ve böylece Afyon Şeker Fabrikası ihalesini Doğuş Gıda kazandı

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 725 milyon lirayla Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ vermiş oldu ayrıca teknik olarak sonuçlanan ihalenin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının hemen sonrasında duyurulacak.

DOĞUŞ, ÜÇÜNCÜ İHALEYİ KAZANDI

Açık artırma ihalesine geçildi. Fiyat 702 milyon lira seviyesinde olduğu anlarda hamle Doğuş grubundan geldi. İhaleyi açık artırma teklifleri sürecinde, 725 milyon liralık teklifle Doğuş Gıda (Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ) kazandı. Doğuş Gıda, Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini ise 275 milyon lira ile, Bor Şeker Fabrikası ihalesini ise 336 milyon lira ile kazanmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal