Elektrikte Büyük Gelişme: Sayaçların Yüzde 80'i Akıllanacak

Türkiye'nin akıllı şebekelere geçiş sürecinde izlenecek yol haritası belli oldu

26.04.2018-12:51 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-12:46) Elektrikte Büyük Gelişme: Sayaçların Yüzde 80'i Akıllanacak

.Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi-TAŞ 2023" ile elektrikte kayıp-kaçak oranının yüzde 8'in altına indirilmesi amacı ve tüketicilerin en az yüzde 80'inin akıllı sayaç kullanmasının sağlanması için küçük ölçekli ve yenilenebilir kaynaklı üretimin desteklendiği bir dağıtım şebeke altyapısının geliştirilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin akıllı şebeke sistemlerine geçişinin altyapısını oluşturacak "Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi-TAŞ 2023"ün tanıtımı amaçlı bir toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıya, EPDK eski başkan yardımcısı ve ICSG İstanbul 2018 Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ertürk, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan ve yapılacak olan projede danışmanlık yapan AF Mercados Türkiye Ülke Müdürü Serhat Can katıldı.

Türkiye'nin akıllı şebekelere geçiş sürecinde izlenmesi amaçlanan yol haritası, 21 elektrik dağıtım şirketinin her birine mevcut durumun tespit edilebilmesi amacı ile binden fazla soru sorularak hazırlandı.

Yapılacak araştırmalar neticesinde sorunların tespit edilmesinin akabinde, dağıtım şirketlerine 2020'ye kadar kendi öznel koşulları yönünde orta ve uzun vadede akıllı şebekelerle ilgili ihtiyaçlarını belirlemeleri ve bu alanda ne yapmak istedikleri ile alakalı bir çalışma yürüterek EPDK'ya sunmalarının önerilmesine karar verildi.

Böylece, ilk etapta TAŞ 2023 kapsamında 2021-2025 dönemini kapsayan bir yol haritası ortaya çıkarılmasının hemen ardından 2035 hedeflerine ulaşılması için hangi çalışmaların yapılacağı kararlaştırılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal