Tapusunu kaybedenler ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme için gerekli şartlar nelerdir? Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu yenileme başvuruları

Tapusunu kaybeden kişiler yeni tapu almak için gerekli şartların ne olduğunu merak etmektedirler. Yeni tapu başvuru için belirlenen tutar ne kadardır? Yeni tapu işlemleri nasıl yapılmaktadır? Tapusunu kaybedenler ne yapmalı? İşte ayrıntılar.

01.06.2022-19:49 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-19:49) Tapusunu kaybedenler ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme için gerekli şartlar nelerdir? Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu yenileme başvuruları

Tapu, tüzel kişiler ve firmalara ait gayrimenkul satış işlemleri için önemli olan bir belgedir. Tapusunu kaybeden kişiler yenisini çıkartmak için ne yapmaları gerektiğini merak etmekte ve araştırmaktadırlar.

Kişi yeni bir tapu çıkarmak isterse Tapu Müdürlüğüne bizzat kendisi giderek başvuruda bulunmalıdır. İşlemlerin aksamaması ve eksiksiz olması için kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi gerekmektedir. T.C kimlik numaranız ile taşınmaza ait yeri ve özellikleri kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir.

yeni tapu

Tapu işlemlerini yalnızca gayrimenkul sahibi kişi yapmaktadır. Taşınmaza sahip olan kişi vefat etmiş ise mirasçısı tapu işlemlerini halledebilir. Bunun için de mirasçılık belgesi ile veraset ilamı gerekmektedir. Bu koşullar sağlanırsa yeni tapu işlemini gerçekleştirebilirler.

Döner sermaye tarafından yeni bir tapu çıkarmak için bir harç tutarı belirlenir. Tapusunu kaybeden kişi yeni bir tapu için belirlenen harç tutarını öder. Yeni tapu çıkarma işlemi için istenilen harç tutarı 4902 sayılı Harçlar Kanunu'nda belirtilmiştir.

6544 sayılı kanuna ek olarak döner sermaye tutarının da ödenmesi gerekmektedir. Yetki alan dışı işlemlerde bu tutar 2 katına çıkmaktadır.

'Döner Sermaye Hizmet Bedeli' 2022 yılı için 233 TL olarak belirlenmiştir. İlave hizmet bedeli ise 32 TL'dir. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal