Sütleğen otu nedir, faydaları neler? Sütleğen otu nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Sütleğen otu faydaları

Birçok yara, iz ve hastalık için kullanılan sütleğen otunun faydaları merak ediliyor. Faydalı olduğu kadar bilinçsiz kullanıldığı zaman zararlı da olan bu otun özellikler araştırılıyor. Biz de bu haberimizde sizlere sütleğen otunun faydalarından, nelere iyi geldiğinden bahsettik.

02.05.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-15:21) Sütleğen otu nedir, faydaları neler? Sütleğen otu nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Sütleğen otu faydaları

Sütleğen otunun faydaları merak ediliyor. Hangi hastalıklara iyi geldiği, hangi durumlarda bu otun kullanıldığı merak edilenler tarafından araştırıyor. Sütleğen otu sağlık alanında birçok konuda kullanılan bir ottur. Yaralar ve onlardan kalan izler için, sedef hastalığı, mantar gibi sağlıksal problemler için sık sık kullanılan bir ottur. Bu otun damarlarında yer alan süt en önemli yeridir. Bunun yanı sıra bu bitki kendi zehrini kendi üretmektedir. Dolayısıyla bilinçsiz kullanıldığı takdirde insana zarar verebilir. Peki sütleğen otu nedir? Bu ot nelere faydalı olur? Ot nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Farklı bir ismi olan sütleğen otu, şifalı olduğu kadar zararlı da bir ottur. Dolayısıyla dikkatli kullanılması gereken bir ot türüdür.

Sütleğen otu nedir?

Halk arasında sütlüce otu olarak bilinen bu ot, bünyesinde barındırdığı zehir sebebi ile zarar da verebilmektedir. Zehrini kendi yetiştiren bir ottur. Bu otun dezenfektan özelliği vardır. Dolayısıyla cilt yaralarında sık sık kullanılır.

Sütleğengiller ailesinde yer alan Latince'de Euphorbia ismi ile bilinen bu ot, yeşil yaprakları, dalları ve sarı çiçekleri ile bilinmektedir. Bu otun beyaz sütü vardır. Doğada kendi kendine yetişen ve zehri bulunan bu çiçek bazı durumlarda zararlı olabilmektedir. Bu bitkinin dalları içinde yer alan damarlardaki süt bitkinin en yararlı bölümüdür. Bu bitkinin tüm dünya üzerinde 2 binden fazla çeşidi vardır. Özellikle de Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarında bulunur. Bu bitki Eylül ve Mayıs aylarında çiçek açmaktadır. Bunun yanı sıra çorak arazilerde, kayalık olan yamaçlarda ve ormanlık alanlarda yetişir.

sütleğen otu nedir

Sütleğen otunun faydaları nelerdir?

Bu bitkinin cildi yenileyen bir yanı vardır. Cildi temizleyerek mikroplardan arındırmaktadır. Bunun yanı sıra ciltteki lekeler ve izler için de kullanılmaktadır. Kesiklerin ya da yaraların üzerine sütleğen otunun içinde yer alan süt sürüldüğü zaman yaralı yer dezenfekte edilir. Aynı zamanda iyileşme süreci de hızlanır. Yılan ve akrep gibi zehirli olan hayvanların ısırmalarına karşı da etkili olan bir bitkidir. Zehirli hayvan ısırıklarında bitkideki öz su kullanılır.

Tüm bunların yanı sıra sütleğen otu siğile ve nasıra iyi gelmektedir. BU izlerin giderilmesi için otun içindeki sütten yararlanılmaktadır. Aynı zamanda ellerde ve ayaklarda oluşan mantarlara karşı da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra sedef hastalığı için de kullanılan bir bitkidir. Sıtma ve sarılık hastalıkları için de kullanılan bu bitki çok eski zamanlarda da kullanılan bir bitkidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal