Süper Lig yayın ihalesini kim aldı, kim kazandı?

Arap saçına dönen yayın ihalesi konusu hakkında TFF son kararını açıkladı. Peki, Süper Lig yayın ihalesini kim aldı,kim kazandı? İşte herkesin merak ettiği konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

22.04.2022-23:16 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-23:16) Süper Lig yayın ihalesini kim aldı, kim kazandı?

Arap saçına dönen yayın ihalesi konusu hakkında TFF son kararını açıkladı. Haftalardır vatandaşlar tarafından merak edilen bu konu İnternet üzerinden sürekli araştırılmak'taydı. Çok karmaşa yaşanan yayın ihalesinde TFF ne karar vermiştir.

Süper Lig yayın ihalesini kim aldı, kim kazandı?

Süper Lig yayın ihalesini kim aldı, kim kazandı?

Süper Lig ihalesi herkes tarafından merak edilirken, TFF ne karar verdiği de en merak edilen konular arasındaydı. İşte o arap saçına dönmüş olan konu artık çözüldü. Akşam'dan Şafak Gözmen'in yapmış olduğu habere göre, bir sıkıntı yaşandığı takdirde yeni sezonda yer alacak olan Süper Lig maçları beIN Sports'tan gösterilmeye devam edilecek. TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan ve yayın kurulu üyelerinin istifa etmeleriyle birlikte işlemlerde resmiyet hala kazanılamamıştır. Ama taraflar arasında iş sadece imzaya kalmış durumda.

Kulüpler Birliği ile Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluş ile anlaşma sağlamışken,resmileşmesi için federasyon seçimlerini beklemektedir. Yeni dönem için 150 milyon dolar, yayın ihalesi için ödenecektir. Bu tutar içerisinde isim hakkı bedelide bulunmaktadır. Anlaşma 1+1 senelik olacak.

Süper Lig yayın ihalesini kim aldı, kim kazandı?

BEIN Sports kimindir?

beIN SPORTS Türkiye, Mehmet Emin Karamehmet tarafınca 2000 senesinde Işık TV adıyla,Digiturk platformu adına satın alınmıştır. 2001 senesinde gene Mehmet Emin Karamehmet ile Şansal Büyüka tarafından ismi Lig TV olan ve 2017 senesinde beIN Media Group tarafından ismi beIN Sports olarak değiştirilen, 2001 senesinden itibaren Süper Lig maçlarının naklen yayın haklarını elinde bulunduran ve Digiturk dijital platformundan yayın yapan Türk şifreli futbol kanalıdır. Kanalın sahibi Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş.'dir.Süper Lig, Almanya Bundesliga, Bundesliga 2, Fransa Ligue 1, Ligue 2, Fransa Lig Kupası, Coupe de France, Avustralya A-Ligue, WTA Şampiyonası, EuroLeague'in yarışmalarını paylaşan 7 beIN Sports kanalından canlı seyredebilmektedir.

TFF tarafından "2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 Futbol Sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig yarışmalarının yayın hakkı devri için hazırlanmış olan medya hakları ihalesinde, Süper Lig'in canlı yayın haklarını dahilinde olan A paketi, 321 milyon dolarlık teklifini Digitürk'ün alması ile Lig TV ve yüksek kaliteli yayın paylaşımları yapmış olan kardeş kanalı Lig TV HD, 2013-2014 sezon sonuna kadar Süper Lig yayın haklarına sahip olmuştur. 2012-2013 sezonundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılmış olan anlaşmada TFF 2. ve 3. Liglerine Digiturk 2 sene sponsorluğunu yapmaya karar vermiştir. Lig TV bu yapılan anlaşma karşılığında ise liglerde yayınlanacak olan önemli maçları yayınlama hakkı kazanmıştır.

13.01.2017 Cuma gününden sonra kanalların adı beIN Sports 1, beIN Sports 2, beIN Sports 3, beIN Sports 4 şeklinde değiştirildi.Sonrasında arkasından da teker teker, beIN Sports 4K, 91. Kanal, 92. Kanal ve 93. Kanal kanalları açıldı. En son açılmış olan kanallarda ise sadece yarışmalar yapılmaktadır. Başka hiç bir şekilde yayın akışı bulunmamaktadır. Kısa süre içerisinde ise 93. Kanal da yarışmalar olmadığı için bir süre kullanıma kapatılmıştır. 

91. Kanal ve 92. Kanal kanallarının adları ise beIN Sports Max 1 ve beIN Sports Max 2 şeklinde değiştirilmiştir. beIN Sports Haber kanalı yayın akışına başlamıştır. Ayrıca Türksat'taki ilk şifresiz kanal olarak geçmektedir. BeIN Connect ile yarışmaların önemli kısımları ve özet paylaşımları, İnternet aracılığı ve İnteraktif bir şekilde de yayın yapılmaya devam etmektedir. Yarışmalar kanal sayısı sıkıntısı yüzünden beIN Connect kanalı tarafından paylaşılmaya devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal