Süper Kupa finali öncesi Arabistan'ın skandal kararına TFF'den rest

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı öncesi Arabistan'ın isteğine karşılık TFF'den açıklama geldi. İşte ayrıntılar..

29.12.2023-16:09 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-16:09) Süper Kupa finali öncesi Arabistan'ın skandal kararına TFF'den rest

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan TFF Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmeyeceği bilgisi gittiği iddia edilmişti. Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört hem de pankart konusunda yasak koyduğu belirtildi.

İddialar doğru değil

Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği, iki kulübün de durumdan rahatsızlık duyduğu ve hala yetkililerle görüşme halinde olduğu öğrenildi. Öte yandan İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmediği iddialarının ise doğru olmadığı ifade edildi. 

Süper Kupa

TFF’den açıklama geldi

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizli ilgili TFF’den yapılan açıklama şu şekilde; "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır."


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal