Nuri Şahin eski takımına geri dönüyor! Antalyaspor'a büyük fedakarlık yapacak

Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, eski takımı Borussia Dortmund'un teknik kadrosuna katılmak üzere resmen takımdan ayrıldı. Antalyaspor Başkanvekili Alkan Evren ise bu durum karşısında gurur duyduklarını söyledi. İşte detaylar...

29.12.2023-14:27 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-14:27) Nuri Şahin eski takımına geri dönüyor! Antalyaspor'a büyük fedakarlık yapacak

Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, Bundesliga'da mücadele eden Borussia Dortmund ile anlaşma sağladı. Şahin, Sarı-Siyahlılar'ın teknik kadrosuna dahil oldu. Şahin, lisans alana kadar yardımcı antrenör olacak.

Dortmund’un başına geçecek

Nuri Şahin'in Antalyaspor'daki yardımcısı Marcelo Lins Martin de sezon başında Dortmund'a gitmişti. Borussia Dortmund ile yapılan anlaşmaya göre Nuri Şahin, Bundesliga'nın ikinci yarısında yardımcı antrenörlük yapacak. Şahin, bu dönemde pro lisans eğitimini tamamlayacak. Nuri Şahin, pro lisans eğitimini tamamladıktan sonra Borussia Dortmund'ta birinci adamlığa getirilecek. Şahin, Alman devinde 4 yıl boyunca teknik direktörlük yapacak.

“Gururluyuz”

Antalyaspor Başkanvekili Alkan Evren, futbol sorumlusu Nuri Şahin'in Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un teklifi dolayısıyla görevinden ayrıldığını söyledi. Evren, "Antalyaspor olarak Nuri Şahin gibi değerli bir hocamızdan ayrıldığımız için üzgünüz. Ancak Borussia Dortmund gibi bir kulüpten teklif almasından dolayı da gururluyuz. Nuri Şahin hocamıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Fedakarlık yapacak

Antalyaspor ile sözleşmesi Haziran 2026'ya kadar devam eden Nuri Şahin, Borussia Dortmund'a gitmek için Kırmızı-Beyazlılar'da birikmiş alacaklarını bırakacak. Şahin ayrıca ayrılmak için Antalyaspor'a bir miktar para verecek.

2021’de takımın başına geçmişti

İlk olarak 5 Ekim 2021'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Nuri Şahin, performansıyla eski takımı Dortmund'un radarındaydı. Antrenörlük kariyerine Antalyaspor'da başlayan ve burada sürdüren Şahin, çıktığı 92 maçın 38'inden galibiyetle ayrıldı. Şahin, 23 beraberlik, 31 mağlubiyet yaşadı ve 1.49 puan ortalaması yakaladı. Antalyaspor ile bu sezon 19 maça çıkan Nuri Şahin, 8 mücadeleyi kazanmayı başardı. Şahin, Kırmızı-Beyazlı takım ile 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal