Nuri Şahin kimdir, nereli ve kaç yaşında? Nuri Şahin Antalyaspor’dan ayrıldı mı, neden ayrıldı? Nuri Şahin Antalyaspor’a veda etti

Antalyaspor’da 3 yıldır teknik direktörlük yapan Nuri Şahin, görevini bıraktığını duyurdu. Eski milli oyuncunun Borussia Dortmund’un yardımcı antrenörü olacağı öğrenildi. Peki Nuri Şahin kimdir, nereli ve kaç yaşında? Nuri Şahin Antalyaspor’dan ayrıldı mı, neden ayrıldı? İşte detaylar…

29.12.2023-12:32 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-12:32)

Antalyaspor Başkenvekili Alkan Evren, futbol sorumlusu Nuri Şahin’in Bundesliga devi Borussia Dortmund’dan gelen yardımcı antrenörlük teklifini kabul ederek görevini bıraktığını açıkladı. Nuri Şahin’in Antalyaspor’dan ayrılmasının ardından hayatı ve kariyeri hakkındaki araştırmalar arttı. Peki Nuri Şahin Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Nuri Şahin Antalyaspor’dan ayrıldı mı, neden ayrıldı?

Nuri Şahin Antalyaspor’dan ayrıldı mı?

Antalyaspor Başkanvekili Alkan Evren, Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’dan gelen teklifi kabul ederek futbol sorumlusu görevini bıraktığını açıkladı. 

Altyapısından yetiştiği ve 274 maç formasını giydiği Dortmund ile anlaşan Nuri Şahin, önce teknik direktör Edin Terzic'in yardımcısı olarak görev yapacak ve pro lisans eğitimini tamamladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu devralacak.

Nuri Şahin

Nuri Şahin kimdir?

Nuri Şahin, 5 Eylül 1988 tarihinde Almanya’nın Lüdenscheid şehrinde dünyaya geldi. Ailesi aslen Kırşehir’in Kaman ilçesinde olan Nuri Şahin, futbolculuk hayatına doğduğu şehrin takımlarından RSV Meinerzhagen takımının alt yapısında başladı. Burada gösterdiği performansla Borussia Dortmund’un alt yapısına Transfer oldu.

2005-2006 sezonunda kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkan Nuri Şahin, 2007 yılında Feyenoord’a kiralık olarak katıldı. 

2008-09 sezonuna Borussia Dortmund II'de başlayan Nuri, ilk maçında iyi performansını golle süsleyince, tekrar a takıma yükselmiştir.

Takımı son hafta aldığı sonuçla 6. olup, Avrupa kupalarına katılma hakkını kaybetmesine rağmen Nuri 2 gol ve 4 asist ile etkili bir performans göstermiştir.

2008-09 sezonunda ilk kez UEFA Kupası'nda forma giyen Nuri, 1. tur ikinci maçında Udineseye penaltı atışlarında takımının ilk golünü atsa da Dortmund, penaltılarla rakibine elenerek o sezonki Avrupa macerası sonlanmıştır.

2009-10 sezonunda Borussia'nın değişmez oyuncularından olan Nuri, 34 maçın 33'ünde forma giymiş ve 4 gol, 8 asist kaydetmiştir.

Nuri Şahin, 2010-11 sezonunda da Borussia'nın değişilmez futbolcularından birisi olmuştur.

Kulübünün Bundesliga şampiyonluğunu ligin bitimine iki hafta kala ilan etmesiyle Bundesliga'da şampiyonluk sevinci yaşamış ve kariyerinin en önemli başarısına imza atmıştır.

Nuri Şahin

2011 yılında Real Madrid’e 10 milyon Euro bonservis bedeliyle katılan Nuri Şahin, Madrid kariyerindeki ilk maçına 6 Kasım 2011 tarihinde oynanan Osasuna mücadelesiyle çıkmıştır. 

Nuri Şahin kariyerinin ikinci lig şampiyonluğunu ise 2011-2012 sezonunda Real Madrid’de yaşamıştır.

Real Madrid’den sonra Liverpool’a kiralık olarak katılan Nuri Şahin, burada bekleneni vermemiş ve sonrasında Borussia Dortmund’a geri dönmüştür. Burada 2018 yılına kadar kalan Şahin, daha sonra bir başka Bundesliga ekibi Werder Bremen’e transfer olmuştur. 

Werder Bremen’de süren 2 yıllık maceranın ardından Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’a gelen Nuri Şahin, burada futbolu bırakarak futbol sorumlusu görevine başlamıştır. 

İlk milli maçına 14 Ekim 2003 tarihinde 16 yaş altı kategorisinde çıkan Nuri Şahin, A Milli Takım ile 8 Ekim 2005 tarihinde ilk maçını oynamıştır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal