Star Rafinerisi Türkiye'nin İlk Özel Endüstri Bölgesi İlan Edildi!

Azerbaycan ile Türkiye ortaklığı ile kurulan Star Rafinerisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildi.

20.10.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-11:00) Star Rafinerisi Türkiye'nin İlk Özel Endüstri Bölgesi İlan Edildi!

İzmir Aliağa'da kurulan Star Rafinerisi, Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi olarak açıklandı.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından kurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla dün açılışı gerçekleştirilen Star Rafinerisi ile alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yayınlanan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"İzmir-Aliağa'da kurulan Star Rafinerisi, Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi olarak açıklandı. Socar Turkey Enerji AŞ'nin 2 milyar doları bulması düşünülen yatırımı bürokratik engellere takılmadan olabilecek. "

ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMANIN YATIRIMCILARA SAĞLAYACAĞI FAYDALAR

  • "Projesine göre bölgenin yatırımlara hazır duruma gelmesi için lazım olan altyapı ile alakalı masraflar Bakanlık tarafından karşılanabilir. (Sadece Yönetici Şirket tarafından idare edilen Karma/İhtisas Endüstri Bölgelerine tesis edilen bir avantajdır. Münferit Yatırım Yeri ve Özel Endüstri Bölgelerindeki tüm altyapı harcamaları başvuru sahibi tarafından karşılanır.)
  • Bakanlık tarafından özel mülkiyete konu yerler kamulaştırılabilir.
  • Projesine göre kamulaştırma ile alakalı masraflar da Bakanlık tarafından karşılanabilir.
  • Halihazır harita, jeolojik-jeoteknik etüt raporu, imar ve parselasyon planları, altyapı ve üstyapı projeleri Bakanlık tarafından kabul edilir. Bu işlemler için herhangi bir ücret alınmaz.Yapı ruhsatı, yapı kullanma izni ve iş yeri kurma ve çalıştırma ruhsatı Bakanlık tarafından sağlanır. Söz hususu izin ve ruhsatlar için herhangi bir ücret alınmaz.
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal