Yunanistan’da 50 Yıl Sonra Yabancı Hakem Kararı!

Yunanistan Süper Ligi'nde PAOK ile AEK arasındaki karşılaşmada, Finlandiya Futbol Federasyonu hakemlerinden Mattias Gestranius düdük çalacak.

20.09.2018-15:54 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-15:52) Yunanistan’da 50 Yıl Sonra Yabancı Hakem Kararı!

Yunanistan Merkez Hakem Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Eylül Pazar günü Selanik’te PAOK ile AEK ekipleri arasında oynanacak müsabakayı Finlandiyalı hakem Mattias Gestranius'un yöneteceği ifade edildi.

Son dönemde yaşanan güvenlik problemlerini çözmek için alınan bu kararla birlikte Mattias Gestranius, yaklaşık 50 yıl aranın ardından Yunanistan Ligi’nde maç yönetecek ilk yabancı hakem olacak.

Yunan futbolunda son zamanlarda artan şiddet olayları ve şike iddiaları dolayısıyla, bu sezon Yunanistan Ligi’ndeki başka önemli karşılaşmalarda da yabancı hakemlerin görev alması bekleniyor.

Geride kalan sezonda Selanik'te oynanan PAOK-AEK karşılaşmasında tartışmalı hakem kararı sonrası çıkan olaylarda, PAOK Başkanı Ivan Savvidis sahaya belindeki tabanca ile girmiş ve müsabaka tatil edilmişti. Yaşanan olaylardan sonra lige iki haftadan fazla bir süre ara verilirken, FIFA yetkilileri Yunan ekiplerinin uluslararası karşılaşmalardan men edilme ihtimalini gündeme getirmişti. Bu durumun ardından Yunanistan Futbol Federasyonu, ülke futbolunda alınan güvenlik önlemlerinin daha da artırılacağını açıklamıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal