Francisco Montero: Başka Bir Seçenek Düşünmedim

Beşiktaş’ta sol stoperde oynayan Francisco Montero, Beşiktaş’ta forma giymenin büyük mutluluk olduğunu belirterek kendisi için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

18.10.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-15:40) Francisco Montero: Başka Bir Seçenek Düşünmedim

21 yaşındaki İspanyol futbolcu Francisco MonteroiBJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Beşiktaş’ta olmaktan duyduğu mutluluğu, ‘Beşiktaş formasını giymek büyük mutluluk, kariyerimde attığım büyük bir adım. Bunu başarı olarak sayıyorum. Beşiktaş'ta başarılı bir sezon geçirmek istiyorum.’ cümleleriyle ifade etti.

Geçtiğimiz sezonda üllkesindeki Deportivo takımında kiralık olarak futbol oynayan genç futbolcu, ‘Menajerim bu teklifi bana sunduğunda hiç düşünmeden kararımı verdim, başka bir seçenek düşünmedim.’ açıklamasını yaptı. Montero, her pozisyonda yer alabileceğini dile getirerek, takım savunmasına ilişkin gelen eleştiriye, ‘Bizim gibi takımlarda çok gol yediğinizde savunma ve kaleciler hatalı bulunur. Ama bu bir takım çalışması. Kolektif çalışmayla gol atıyor ve yiyoruz. Bu özelliğimizi daha üst seviyeye çıkarmamız lazım.’ yanıtını verdi. Savunmadaki çekişmeden bahseden sol stoperdeki genç futbolcu, ‘Her oyuncu ilk 11'de oynamak ister. Ben de elimden geldiğince en iyi şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum’ şeklinde konuştu.

Kovid-19 vakaları sebebiyle maçların ertelenmesine yönelik gelen soruya ise ‘Oyuncular olarak bize söylenen kurallara uymaya ve bu olaya adapte olmaya çalışıyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

İSPANYA İLE TÜRKİYE FARKLI

İspanyol futboluyla Türk futbolu arasındaki farklarla ilgili yöneltilen sorulara cevap veren Montero, İspanya ve Türkiye arasında büyük farklar olduğunu dile getirerek ‘İspanya futbolunda topla daha çok oynanıyor. Taktiğe dayalı bir futbol oynanıyor. Türkiye, İngiltere'ye benziyor. Burada fiziğe dayalı hızlı bir oyun oynanıyor.’ ifadelerini kullandı.

Kendi ile ilgili değerlendirme yapan genç futbolcu, ‘Kendimi geliştirmem gereken konu, her defans oyuncusunda olduğu gibi top rakipteyken savunma arkasına atılan toplarda kendimi geliştirebilirim. Topu oyuna sokmam ve uzun paslarımın iyi olduğunu söyleyebilirim.’ cümlelerini kullandı. Ayrıca Beşiktaş’ta kalmak isteyip istemeyeceği ile ilgili sorulan soruya ise ‘Bunu konuşmak için çok erken. Ben gelecek hafta oynayacağımız maça odaklandım. Bunu sezon sonu konuşabiliriz.’ yanıtını verdi. 

İstanbul’u sevdiğini söyleyen Montero, ‘İnsanların yaklaşımı çok sıcak. Trafik sorunu var.’ açıklamasıyla konuşmasını noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal