FIFA, Kulüplerin Oyuncu Değişikliği Hakkını Artırıyor!

FIFA, coronavirüs salgınının sonrasında futbolcuların kondisyon eksikliği ve sakatlık sorunlarını göz önünde tutarak oyuncu değişikliği hakkını 5'e çıkarma kararı aldı.

27.04.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-15:46) FIFA, Kulüplerin Oyuncu Değişikliği Hakkını Artırıyor!

Çin'in Vuhan şehrinden ortaya çıkarak bütün dünyayı saran yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle dünyanın birçok yerinde futbola askıya alındı.

Günlük yaşamın yavaş yavaş normale döndüğü ülkelerde, karşılaşmaların tekrardan başlama tarihiyle alakalı tartışmalar da sürmeye devam edilirken; FIFA futbolcuların sağlığını korumak için yeni bir karar verdi.

DEĞİŞİKLİK HAKKI 5 OLACAK

Bu aşamada futbolla alakalı yeni bir değişiklik yapan FIFA, bir kulübün 3 olan futbolcu değişikliği hakkını 5'e yükseltmeyi planlıyor.

Yapılan bu teklif IFAB'ın önerisine sunulacak.

Gereksiz süre harcamalardan kaçırmak için bir yarıda en çok 3 futbolcu değişikliğinin yapılacağı açıklandı. IFAB'ın onaylaması durumunda ülkelerin bunu değerlendirebileceği belirtildi.

‘AMAÇ SAKATLIĞI DÜŞÜRMEK’

Bir FIFA sözcüsü olayla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Müsabakalar devam etmeye başladığında normalden daha sıkı bir tempoya girileceği için aşırı yüklenmelerden dolayı sakatlık riski de artacaktır. Bundan dolayı FIFA oyuncu değişikliklerinin 5'e yükseltilmesini önerdi. Her takıma maç sırasında 5 oyuncu değiştirme imkanı verilecek. Uzatma anlarında da ilave değişiklik verilecektir."

Bu uygulamanın geçerlilik kazanması durumunda 31 Aralık 2021'e kadar olan bütün milli karşılaşmaları da kapsayacağı açıklandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal