Fenerbahçe Doğuş Seriyi Bitirmek İstiyor! Hedef Dörtlü Final

Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin 4. karşılaşmasında Baskonia'nın konuğu olacak. Temsilcimiz karşılaşmayı kazanırsa Dörtlü Final'e adını yazdıracak.

26.04.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-11:01) Fenerbahçe Doğuş Seriyi Bitirmek İstiyor! Hedef Dörtlü Final

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin 4. mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş, bu akşam İspanya’nın Baskonia takımı ile karşılaşacak.

İspanya’nın Vitoria kentinde Fernando Buesa Arena'da oynanacak mücadele TSİ 22.00'da başlayacak.

Toplamda 3 galibiyet elde eden takımın Dörtlü Final'e yükseleceği seride Fenerbahçe Doğuş 2-1 önde bulunuyor. İstanbul’da oynanan ilk 2 karşılaşmayı 82-73 ve 95-89 kazanan Fenerbahçe Doğuş, üçüncü maçta ise deplasmanda Baskonia'ya 88-83 yenildi.

Sarı lacivertli ekip, bu akşam oynanacak karşılaşmadan galip ayrılması durumunda adını üst üste 4'üncü kez Dörtlü Final'e yazdıracak. Baskonia'nın karşılaşmayı kazanması halinde ise Dörtlü Final'e çıkacak takım, 1 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak serinin 5'inci ve son karşılaşmasında belli olacak.

İki ekip arasında bu sezon oynanan 5 karşılaşmanın 4'ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 karşılaşma ise İspanyol ekibinin galibiyetiyle sonuçlandı.

OBRADOVIC BİR İLKE DAHA İMZA ATABİLİR

Fenerbahçe Doğuş'ta başantrenör Zeljko Obradovic, İspanyol ekibini elemeleri halinde kariyerinde bir ilke daha imza atacak.

Sırp başantrenör, Fenerbahçe Doğuş’un İspanyol temsilcisini geçmesi durumunda, Avrupa Ligi'nde çalıştırdığı bir takımı ilk defa arka arkaya 4 yıl Dörtlü Final'e götürecek.

Deneyimli başantrenör, çeyrek final turunu geçmeleri durumunda kariyerinde 17'nci kez Dörtlü Final'de mücadele etme başarısı gösterecek.

Avrupa Ligi'nde başantrenörlük kariyerinde 23'üncü sezonunu yaşayan Obradovic, koçluğunu yaptığı takımlardan Panathinaikos'la 8, Fenerbahçe'yle 3, Real Madrid'le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona'yla ise birer kez Dörtlü Final heyecanı yaşadı.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi THY Avrupa Ligi’nde ilk kez şampiyonluğa taşıyan Obradovic, Avrupa Ligi'ni 9 defa kazanarak bu alanda en fazla kupa kaldıran başantrenör unvanını taşıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal