Barça Şampiyon Oldu Emre Çolaklı Deportivo'yu Küme Düşürdü!

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında konuk olduğu Deportivo La Coruna'yı 4-2 yenen Barcelona, bitime 3 maç kala şampiyonluğunu ilan ederken Emre Çolak’ın forma giydiği ev sahibi ekip bu sonucun ardından lige veda etti.

30.04.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-09:23) Barça Şampiyon Oldu Emre Çolaklı Deportivo'yu Küme Düşürdü!

İspanya La Liga'nın 35. hafta mücadelesinde lider Barcelona, Riazor Stadı’nda konuk olduğu Deportivo La Coruna’yı 4-2 mağlup ederek 2017-18 sezonu şampiyonluğuna ulaştı. Bu sonucun ardından 28 puanda kalan Emre Çolak'ın takımı Deportivo La Coruna’nın küme düşmesi kesinleşti.

İspanyol devi Barça bu şampiyonluğu ile 7 tanesi son 10 sezonda olmak üzere toplam 25. kez La Liga’da şampiyon oldu.

Karşılaşmanın gollerini Barcelona’da Philippe Coutinho ve Lionel Messi (3) attı. Lionel Messi'nin 3 golünün asisti de Luis Suarez’den geldi. Ev sahibi Deportivo La Coruna’nın golleri ise Lucas Perez ve Emre Çolak'tan geldi. Emre Çolak attığı bu golle bu sezon ilk golünü Barcelona'ya karşı kaydetmiş oldu.



Bu sonucun ardından Barcelona, puanını 86'ya yükseltti. Katalan takımı, bir maçı eksik olmasına karşın La Liga’da bitime 3 maç kala en yakın takipçisi Atletico Madrid ile arasındaki puan farkını 11'de tuttu ve şampiyonluğu garantiledi.

Aldığı yenilginin ardından 28 puanda kalan  ev sahibi Deportivo La Coruna'nın ise bitime 3 maç kala küme düşmesi kesinleşti.

Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde sezon bitiminde Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Andres Iniesta, 86. dakikada Ivan Rakitic'in yerine oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten sonra kaptanlık pazubandını takan İspanyol yıldız taraftarlardan büyük alkış topladı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal