28 Yaşında Milli Takım Çalıştıracak!

Afganistan Futbol Federasyonu, A Milli Takım teknik direktörlüğü görevine 28 yaşındaki Anoush Dastgir’i getirdi.

16.11.2018-14:19 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-14:16) 28 Yaşında Milli Takım Çalıştıracak!

Afganistan Futbol Federasyonu’nun henüz 28 yaşında milli takımı emanet ettiği Anoush Dastgir, büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyor.

27 Kasım 1989’da Afganistan'ın kuzeyindeki Cebel Sirac şehrinde doğan ve babasının siyasi mülteci olmasından dolayı Pakistan ile Hindistan'da büyüyen Anoush Dastgir, genç yaşta ailesiyle beraber Hollanda'ya sığınmacı olarak yerleşti.

Grave kentinde 14 yaşındayken amatör lig ekibi GVV 57’de futbol kariyerine start veren Dastgir, Hollanda'da çeşitli kulüplerde profesyonel olarak oynadı. Avrupa'da Afganlı genç futbolcuların oluşturduğu takımlar arasında düzenlenen özel turnuva sayesinde Afganistan Milli Takımı'na seçilen Dastgir, 2015 ve 2016’da milli formayı terletti.

Dastgir, 2016 yılındaki Asya Kupası elemelerinde Tacikistan'la yapılacak müsabakadan birkaç gün önce Hırvat teknik adam Petar Segrt'le yolların ayrılmasının ardından, Afganistan Futbol Federasyonu tarafından yapılan teklifle, maça teknik direktör olarak çıktı.

Mücadeleden 1-0 mağlup ayrılmalarına rağmen takımın iyi oyunundan etkilenen federasyon yetkilileri, sakatlık nedeniyle futbolculuk kariyerini noktalayan Dastgir'i yeni teknik direktör Alman Otto Pfister'in yardımcılığı görevine getirdi.

Pfister'in kontratının yenilenmemesinin ardından 12 Temmuz 2018 tarihinde Afganistan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olan Dastgir, oldukça genç bir yaşta ülkesine bu düzeyde hizmet etme fırsatına sahip oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal