SpaceX, Dragon Testi İçin Roketini Fırlattı

SpaceX bir süredir Falcon 9 ile ilgili testler yapıyor. Bu kapsamda dün itibariyle SpaceX Dragon kapsülü testi gerçekleştirildi. Bu test sertifikasyon süreci için önem arz ediyor.

20.01.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-12:46)

Dragon kapsülü, mürettebatın herhangi bir sorun anında güvenli olarak Falcon 9’dan ayrılmasını sağlıyor. Ufak bir hatada çıkacak bir felaket kapsül içerisindeki insanların ölmesine neden olabileceği için, bu testlerin başarılı olabilmesi şirket için de dünya için de ciddi bir gelişme anlamına geliyor.

Başta bu sebepten dolayı kapsül üzerinde bulunan motorlar mürettebatın zarar görmeyeceği ivmede hareket edecek şekilde ayarlanıyor. Ayrıca paraşüt sistemlerinin de güvenli bir yere konuşlandırılması gerekiyor. Tüm bu özellikleri barındıran ve bu mekanizmanın düzgün çalışıp çalışmadığını ölçebilmek için Dragon kapsülü testi gerçekleştirildi. Yapılan testler başarıyla tamamlandı.



Dragon kapsülünde 8 adet SuperDraco itici seti kullanıldı. Yapılan test Dragon kapsülü içerisinde insan taşınabilmesi için alınması gereken sertifikalandırma konusunda önemli bir adım oldu. Tüm sistemler ayrı ayrı test edilmişti. Böylece dün itibariyle tüm sistem hareket halinde de test edilmiş oldu.

SpaceX Dragon kapsülü testini başarıyla gerçekleştiren şirket konu hakkında detaylı bilgilendirme yapacak. Şimdilik yapılan test sonuçlarında herhangi bir sorun çıkmadığını belirten yetkililer sertifikasyon için gereklilikleri yerine getirdiklerinin altını çizdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal