Soylu'dan Coronavirüs Açıklaması: İstanbul'da Dikkatli Olmalıyız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, coronavirüs gündemine dair açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı açıklamalarda, "İlk bulaşıcı vakayı yurtdışından aldık. Özellikle İstanbul’da çok dikkatli olmalıyız. Çünkü yurtdışı temasımızın olduğu en güçlü il İstanbul ilimizdir." dedi.

30.03.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-17:44) Soylu'dan Coronavirüs Açıklaması: İstanbul'da Dikkatli Olmalıyız

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. İlk vaka yurt dışı kaynaklı olurken, kısa bir sürede 5 basamaklı sayılara yaklaştık. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu muhtarlara çağrıda bulundu ve "Özellikle muhtarlarımızdan birkaç talebimiz var; orada 65 yaş üstü, kimsesiz, yaşlı, Vefa Sosyal Destek gruplarına ulaşamayan insanlarla Vefa Sosyal Destek gruplarını bir araya getirmek. Kaymakamımız ile belediye başkanımız ile oralara elimizdeki imkanlarla ulaşabilmek bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

İlk vakayı yurt dışından aldığımıza değinen Soylu, " Özellikle İstanbul’da çok dikkatli olmalıyız. Çünkü yurtdışı temasımızın olduğu en güçlü il İstanbul ilimizdir. Onun için burada çok tedbirli davranmalıyız. Muhtarlarımıza da çok görev düşüyor. Özellikle yaşlılarımızın, çocuklarımızın sokağa çıkmaması ile ilgili tembihi tüm komşularımıza yapmalıyız. Kimse kendi memleketine gitmemeli. Zaten gittikleri zaman orada kaymakamlarımıza da talimat verdik, 14 gün dışarı çıkamayacaklar." dedi.

"BUNU HEP BERABER AŞACAĞIZ"

Dönemi değerlendiren Soylu, dayanışma, vefa ve birlik beraberlik vurgusu yaparak, "Bunu hep beraber başaracağız. Şu anda şehirlerarası otobüs yolculukları yüzde 99.75 azalmıştır. Uçak yolculuklarında da oldu. Hareketlenmeyi mümkün olduğunca düşürmeye çalıştık. Bir tarafta sağlık sistemini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bugün Okmeydanı Hastanesi açıldı. Diğer taraftan gıda ve tedarik zincirini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da kamu düzenini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe ve sosyal izolasyon. Ne olursunuz herkese tembih edelim. Bu 3 günü iyi geçirdik. Önümüzdeki 10 günü de iyi geçirirsek, bunun bulaşıcılığını kontrol altında tutma imkânına sahip olabiliriz. Bunu hep birlikte başaracağız inşallah." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal