Sosyal yardım alanlar ikramiye de alabilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasıyla yine belirli bir kesimin yüzünü güldürdü. Bu defa sadece emekliler değil, yetim aylığı alan vatandaşlar da şanslı çıktı! Sosyal yardım alanlar hem yardımını hem ikramiyesini tıkır tıkır alabilecek.

21.03.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-10:02) Sosyal yardım alanlar ikramiye de alabilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Dul ve yetim aylığı alan, sosyal yardıma muhtaç olan vatandaşların zanlı bayram ikramiyelerini alıp almayacağı büyük bir merak konusu. Geçtiğimiz dönem içerisinde emekli ikramiyelerine %50 oranında zam yapılarak, 2.000 TL'den 3.000 TL'ye çıkartılmıştı. Böylelikle emekli vatandaşlar Ramazan ve kurban bayramında 3.000  TL+ 3.000  TL toplamda 6.000 TL ikramiye ödemesi almayı bekliyor. Diğer bir noktada ise dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar bu ikramiyeden yararlanabilecek mi? büyük bir heyecanla araştırılıyorken beklenen haber geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya noktayı koydu.

Dul ve yetim aylığı alanlar emekli ikramiyelerinden faydalanabilecek mi?

Farklı farklı aylık ve gelir kaynaklardan ödeme alan vatandaşlar için en yüksek ödemenin yapılmış olduğu dosya bazı alınarak yeni bir ödeme düzenlemesi uygulanıyor. Böylelikle gelir payının yüksek olmuş olduğu dosya üzerinden ödeme tek tek hesaplanıyor.  Vatandaşın hisse oranı ise en yüksek nitelikteki dosya üzerinden değerlendiriliyor. Diğer bir yandan ise bu ödemeleri alan vatandaşlara ikramiye ödemelerinden kesinti durumu söz konusu değil. Bu sebeple dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar; aynı anda emekli ikramiyelerinde de faydalanabilecekler.  

Sosyal yardım alanlar ikramiye de alabilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu    

Dul ve yetim aylığı nasıl hesaplanıyor?

Dul ve yetim aylığında eğer geride yalnızca bir eş kalmışa ve bu eşte çalışmıyorsa, çiftin çocuğu da bulunmuyorsa bu noktada eşe %75 oranında ödeme imkanı sağlanır. Yani 3.000 TL tutarındaki ikramiyenin 2.250 TL’si hesaplara yatırılır. Lakin eğer eş çalışmaya devam ediyorsa, söz konusu olan 3.000 TL’lik ikramiyenin %50’lik kısmı hesaplanarak hesaplara 1.500 TL ödeme sağlanır.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal