Asgari ücrete ARA ZAM KAPIDA! Ara zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücretle çalışan pek çok vatandaş bu yıl içerisinde asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği konusunda araştırmalarını sürdürüyor. SGK uzmanı Sevinç tarafından yapılan açıklamalar ise ara zammın yapılacağı yönünde. İşte ara zamlı asgari ücretin detayları…

21.03.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-10:04) Asgari ücrete ARA ZAM KAPIDA!  Ara zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

Aralık ayı itibariyle asgari ücrete yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmıştı. Toplantı sonrasında canlı yayında; karar alındığı ve asgari ücretin yeni miktarı aktarılmıştı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda %49 oranında asgari ücrete zam yapıldı ve yeni ücretin 17.002 TL olduğu aktarıldı. Ocak ayı itibariyle ilk zamlı maaşlarını alan asgari ücretli çalışan vatandaşlar, ara zammın gelip gelmeyeceği konusunu da 2 ay önceden araştırmaya başlamıştı.

Asgari ücrete ARA ZAM KAPIDA!  Ara zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

Ara zam gelmeyecek denmişti

Aralık ayı Asgari Ücret Tespit Komisyonu canlı toplantısında yeni ücret açıklandıktan sonra herhangi bir ara zam yapılmayacağı, yıl sonuna kadar 17.002 TL olarak asgari ücretin kalacağı duyurulmuştu. Vatandaşlar yapılan bu duyurudan sonra yıl sonuna kadar aylık 17.002 TL ile nasıl geçineceklerini, enflasyon oranının artmasıyla birlikte maaşlarının eriyip gideceğini düşünüyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı içerisinde asgari ücrete tek bir zam yapılacağının altını çizse de SGK uzmanları şimdiden Haziran ayında yeni bir zammın bizleri beklediğini dile getiriyor.

SGK uzmanları Haziran ara zam gelecek diyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan söylemlerine karşın olarak, SGK uzmanlarından konuyla ilgili birçok yeni açıklama geliyor. Özellikle konuyu yakından takip eden SGK Uzmanı Sevinç, asgari ücrete ek zammın Haziran ayı itibariyle duyurulmasını beklediğini dile getiriyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar, uzmanların peş peşe yaptığı açıklamalardan sonra umutları artmışken Temmuz ayında maaşlara yansıyacak olan zam miktarı büyük bir merakla bekleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal