Sokağa Çıkma Yasağında Acile Gidilir mi?

Koronavirüs nedeniyle ülke çapında sokağa çıkma yasağı bir süredir uygulanıyor. Peki bu süre zarfı içinde hastalanan vatandaşlar, acile gidebilir mi ? Sokağa çıkma yasağında acile gidilir mi? Sokağa çıkma yasağında hastanelere nasıl gidilir?

01.02.2021-09:22 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-09:22) Sokağa Çıkma Yasağında Acile Gidilir mi?

Acil hastaneye gitmek zorunda kalan vatandaşlar, sokağa çıkma olduğu günlerde yada saatlerde ne yapmalı? Sokağa çıkma yasağında acile gidilir mi? İşte haberin detayları...

Sokağa çıkma yasağında acile gidilir mi, hastanelere gidiş nasıl olacak merak ediliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ACİLE GİDİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta kabine toplantısının ardından koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıklamıştı. Bu yeni tedbirler dahilinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı ile 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Söz konusu yasağın ardından vatandaşlar sokağa çıkma yasağı sırasında hastaneye gidilir mi sorusunu merak etmeye başladı. Hafta sonları getirilen sokağa çıkma yasağı 10:00 ile 20:00 saatleri dışında kalan zamanlarda geçelidir. Bunun yanı sıra 20 yaş altında olan kişilere 13:00 ile 

16:00 saatleri arasında, 65 yaş üstü kişilere saat 10:00 ile 13:00 arasında sokağa çıkma izni verildi. Söz konusu saatlerde hastaneye gitmek için ise vatandaşların hastane randevusu alması gerekmektedir. Acil bir durumun olması halinde ise 112 acil servisinin aranması gerekiyor. 

YASAK İLE İLGİLİ DETAYLI AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer alan detaylar şöyle; 

- 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

- Verilen saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

- Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır. 

- Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

- Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

HANGİ DURUMLARDA DIŞARI ÇIKILABİLİR?

Genelgede zorunlu haller sayılacak durumlar ise şu şekilde belirtildi:

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyenler,

- Doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu yada kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

- ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

- Ceza infaz kurumlarından salıverilen vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

- Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları (ekmek, temel gıda vb.) planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla karşılanacaktır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal