1 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji, 1 Şubat hava tahmin raporunu yayınlandı. Kar ile yağışların hakim olduğu bir haftayı ardında bırakan yurt genelinde yeni haftayla beraber vatandaşlar 'hava nasıl olacak?' sorusunun cevabı araştırıyor. Peki hava nasıl olacak? İşte MGM hava tahmin raporu...

01.02.2021-09:14 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-09:14) 1 Şubat Hava Durumu

Hava bugün nasıl olacak? İstanbul'da yağış olacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla 1 Şubat hava durumu tahmin raporu yayımlandı.

Meteorolojinin tahminlerine göre yurdun batı bölgelerinde gün içinde fırtına ile yağmurun hakim olması öngörülürken iç ve doğu bölgelere buzlanma ile don uyarısı yapıldı.

1 ŞUBAT HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre: Yurdun iç ile batı tarafları parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Bilecik ile Sakarya dışında),Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Isparta etrafı ve Burdur’un doğu bölgelerinin sağanak ile zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu olması bekleniyor.

Yağışların; Çanakkale, Trakya, İzmir etrafı ve Balıkesir’in sahil, Antalya şehir merkezi ile batı bölgelerinde şiddetli olması öngörülüyor.

Rüzgarın; Ege, Marmara ile Orta Karadeniz’de güneyli taraflardan şiddetli (40-60 km/sa), batı bölgelerde zaman zaman fırtına ( 70 km/sa) halinde esmesi tahmin ediliyor.

Sabah ile gece sularında iç ve doğu bölgelerde buzlanma ile don hadisesi ile beraber zaman zaman pus ile sisin etkili olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesinde çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç ile batı bölgeler ve Güneydoğu Anadolu'da 2 - 5 derece yükseleceği öteki bölgelerde kritik bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI

MGM'nin son tahminlerine göre; Sabah ile gece sularında iç ile doğu bölgelerde buzlanma ile don olayı ile beraber, Doğu Karadeniz'in iç tarafları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu bölgesinde yüksek kar örtüsünün olduğu dik yokuşlarda çığ meydana gelme tehlikesi olması sebebiyle meydana gelebilecek kötü durumlara karşı dikkat edilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal