Saint Vincent ve Grenadinler Yapılacak Şeyler

Saint Vincent ve Grenadinler Karayipler üzerinde Küçük Antillerin bir parçası olarak bulunan ve coğrafi olarak Orta Amerika’ya dahil sayılmakta olan bir ada ülkesidir. Saint Vincent ve Grenadinler ülkesinin başkenti Kingstown adlı şehirdir.

08.07.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:14) Saint Vincent ve Grenadinler Yapılacak Şeyler

Saint Vincent ve Grenadinlerde yapılacak şeyleri öğrenmeden önce ülke ile ilgili bilgiler edinilmelidir. Saint vincent ve Grenadinler isimli ülkede konuşulan dil İngilizcedir. Ülkenin toplam nüfusu 110 bin civarında, yüz ölçümü ise 389 km2 olan küçük bir ülkedir. Para birimi olarak Karayip Doları kullanılan Saint Vincent ve Grenadinler’de trafik soldan akmaktadır. Kişi başına düşen milli gelir Saint Vincent ve Grenadinlerde 7 bin 123$ olarak belirtilmektedir.

Saint Vincent ve Grenadinler yapılacak şeyler ise ülkede ypılacak bir çok eğlenceli aktivite bulunmaktadır. Bunlardan bazılarına örnek vermek gerekirse,

  • İlk olarak Karayip Korsanları Turu ve plaj gezisi yapılabilir. Karayip korsanları filminin çekildeği yerler gezilebilir. Pitoresk manzaraların olduğu yerler en popüler olan yerlerdir, gidildiğinde mutlaka gezilmesi gerekir. Çok güzel manzarası vardır ve manzara eşliğinde plaj gezisi yapılabilir. Mesela Saint Vincent ve Grenadinler’de yapılacak şeyler arasında, ünlü kayalar üzerinde 3 korsanın asılması görülebilir. Barroualle’deki bazı orada yaşayan balıkçılarıyla tanışp sohbet edilebilir. Kingstown’un tarihi ile ilgili bilgiler edinilebilir ve ayrıca Fort Charlotte Kalesi’nden şehrin panaromik görüntüsüyle manzaranın tadı çıkartılabilir. Fort Charlotte Kalesi Kingstown, Young Island, Bequia, ve Mustique ve adanın bir tarafının tüm manzarasını göz önüne sermektedir.
  • Layou ve Barrouallie balıkçı köyü mutlaka gezilmeli ve fooğraf çekilmelidir. Karayip Korsanları: siyah İncinin Laneti adlı filmin çekildiği Wallilabou Körfezi gezilmeli ve oranın yakınlarında Wallilabou Şelalesine gidilmelidir. Burada büyük Samaalı ağaçları bulunur ve büyük alanlar kaplar. Büyük kayalar, farklı bitki çeşitliliği ile ilginç manzaralar bulunmaktadır.
  • Saint Vincent ve Gredadinlerde yapılacak şeyler listesinden bir diğeri ise La Soufriere Yanardağında yürüyüşe çıkmaktır. Kingstown’a gelindiğinde ilk olarak beyaz kumlu plajların olduğu kısıma gelinmiş olunacaktır. Burada oteller ve barlar bulunmaktadır. Ayrıca Arnos Vale Oyun alanının olduğu yerler gezilmeli ve fotoğraf çekilmelidir. Sonrasında Saint Vincent adasının en güney kısmında yer alan Grenadinler gezilebilir. Sonrasında ülkenin ilk uluslar arası havalimanı olan Argyle uluslar arası havalimanı keşfedilebilir. Bu hava alanı Karayiplerdeki ikinci güneş enerjisi kullanan hava alanıdır. Daha sonrasında Robacca Dry River nehrinde de bir süre gezilebilir. Fakat şiddetli yağış aldığında normal bir nehir gibi görünebilir. Sonrasında ise Saint Vincent ve Grenadinler yapılacak şeyler listesinin en heyecanlı kısmı olan yanardağ gezisi yapılabilir. Deniz seviyesinden yüksekliği 4049 metre olan ihtişamlı La Soufriere Yanardağının en üst kısmına kadar uzanan kayalıklar görülecektir. Yürüyüş ile büyük volkanik kraterden önce derin boğaz manzaralarından ve süpürücü vadilerden geçilerek eşsiz manzaranın tadı çıkarılabilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal