Samsun'da, çocukları denizde kayboldu sandılar, hayatları kabusa döndü! Sonuç ise bambaşka çıktı!

Baba Mahmut Hüseyni ve oğlu Muhammed Yasin Hüseyni birlikte denizde yüzmeye başladılar. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Afgan baba, oğlunun denizde olmadığını fark etti. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ummalı çalışmalar sonucunda 7 yaşındaki Afgan uyruklu çocuğu denize girdiği yerden 4 kilometre uzaklıkta buldu.

20.06.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-11:14)

Samsun'da, çocukları denizde kayboldu sandılar, hayatları kabusa döndü. Yaşanan olay, Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Mimarsinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde gerçekleşti. Belirtilenlere göre, Afganistan uyruklu Mahmut Hüseyni, eşi Şofya Hüseyni ve 7 yaşındaki oğlu Muhammed Yasin Hüseyni ile birlikte Adnan Menderes Bulvarı sahiline gitti. Baba Mahmut Hüseyni ve oğlu Muhammed Yasin Hüseyni birlikte denizde yüzmeye başladılar. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Afgan baba, oğlunun denizde olmadığını fark etti. Telaşla sahile çıkan baba, oğlunu arayıp bulamadıktan sonra oğlum denizde kayboldu diye çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Yaşanan olayın ardından çevredeki vatandaşlar çocuğun kaybolmasını polise bildirdi.

Kabus dolu dakikalar 

Kayıp Afgan çocuk için cankurtaranlar, dalgıç polisler ve sahil güvenlik ekipleri seferber oldu. Denizde, Atakum polisi tarafından da sahilde arama çalışmaları yürütüldü. Korku dolu dakikalarda Afgan anne Şofya Hüseyni oğlunun kaybolması sebebiyle baygınlık geçirdi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ummalı çalışmalar sonucunda 7 yaşındaki Afgan uyruklu çocuğu denize girdiği yerden 4 kilometre uzaklıkta buldu. Körfez Mahallesi sahilinde yolunu kaybetmiş olarak yürürken bulunan Afgan çocuğun sevindirici haberi Afgan anne ve babaya polis tarafından verildi.

Kabus dolu dakikalar

Büyük sevinç

Çocuğuna kavuşan baba Mahmut Hüseyni, polislere çok teşekkür ederek, "Bana çocuğumu kavuşturdular. Polise ve Türk halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Polis aracına bindirilen aile çocuklarını bulunduğu yere götürülerek polis tarafından çocukları teslim edildi. Kabus dolu dakikaların ardından aile çocuklarına sarılıp büyük sevinç yaşadı. Çocuk da kendilerini bulan polislere teşekkürlerini iletti. Afgan çocuğun denize girdikten sonra sahile çıkıp, sahilde bulunan duş alma kabinlerini ararken kaybolduğu belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal