Kastamonu'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu'nun Abana ilçesinde, denizde kaybolan genci arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

26.07.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-15:53) Kastamonu'da Denizde Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu’nun Abana ilçesinde dün öğleden sonra serinlemek için girdiği denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor. Kastamonu’dan arkadaşı ile birlikte Abana ilçesine gelerek serinlemek için denize giren lise öğrencisi Serhat Özcan’ın (18), bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kaybolması üzerine arama çalışması başlatıldı. Dün akşamüzerine kadar yapılan arama çalışmalarında ekipler bir sonuç elde edemedi. Havanın kararması üzerine ara verilen arama çalışmalarına, sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı. Denizde kaybolan Serhat Özcan’ın arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı 3. dalış timi, İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı, Abana Belediyesi cankurtaran ekipleri ile AFAD ve emniyet güçleri katıldı. Özcan’ın ailesinin sahilde bekleyişi sürüyor Öte yandan kayıp haberi duyar duymaz Kastamonu’dan Abana ilçesine gelen Serhat Özcan’ın ailesi ise denizde devam eden arama çalışmalarını yakından takip ediyor. 

DİRİSİNDEN VAZGEÇTİK ÖLÜSÜNÜ İSTİYORUZ

Serhat Özcan’ın halası, dirisinden vazgeçtik ölüsünü istiyoruz diyerek çaresizliğini dile getirerek 'Yüzmeyi bilemeyen denize girmesin, bizler yandık. Allah kimsenin başına vermesin. Serhat denize arkadaşıyla geldi. Arkadaşı kurtulmuş fakat deniz Serhat’ı içeriye doğru almış. Dalga alıp gitmiş. Ekipler dünden beri seferber oldular ama hala bulamadılar. Serhat halı yıkamacıda çalışıyordu. Babası da bir kafede, annesi de günlük işlere gidiyordu. Bu şekilde geçinip gidiyorlardı. Kimseye bir zararları yoktu. Bir tek kardeşi var. Konuşmaya halim kalmadı, çok üzgünüz. Biz dirisinden vazgeçtik, ölüsünü istiyoruz. Dirisi yok bari en azından ölüsü olsun, bir mezarı olsun' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARA HAVADAN VE KARADAN DEVAM EDİLİYOR

Arama çalışmalarına hem havadan, hem de karadan destek veriliyor. Kastamonu'nun Abana ilçesinde, denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarıyla önceki gün denize giren Serhat Özcan'ın (18), akıntıya kapılarak gözden kaybolması üzerine başlatılan ve dün havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalara, sabahın erken saatlerinde yeniden başlandı. Arama çalışmalarına, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı 3. dalış timi, İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı, Abana Belediyesi cankurtaran ekipleri ile AFAD ve emniyet güçleri katılıyor. Çalışmalara havadan ve karadan da destek veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal