Trabzon'da Aşıya Teşvik Kampanyası! Aşı Olan Kişilere Turistik İşletmelerde İndirim Yapılıyor

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşları aşıya teşvik etmek amacı ile kampanyaı başlattı.

26.07.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-15:59) Trabzon'da Aşıya Teşvik Kampanyası! Aşı Olan Kişilere Turistik İşletmelerde İndirim Yapılıyor

Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD), "Aşıyı tamamla indirimi yakala" sloganı ile yola çıkan dernek, birinci ve ikinci doz aşısını yaptıran kişilere konaklama hususunda belli bir seviyede indirim yapacak.

Kampanyaya göre 15 Temmuz tarihinden sonra ilk ve ikinci doz koronavirüs aşısı olanlar, kentte, turizm sektöründe hizmet veren 30 işletme tarafından ağustos ayı içinde indirim hakkı kazanacak.

KAMPANYA 1-31 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ

 TİSAD ve Trabzon Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen kampanya, 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'ndaki aşı çadırının önünde gazetecilere yaptığı açıklamalar esnasında, Trabzon genelinde yaklaşık 730 bin doz aşı uygulandığını, iki doz aşısını yaptıranların sayısının ise 275 bin civarında olduğunun altını çizdi.

Trabzon'un, aşılama hususunda Türkiye’de ortalama bir konumda yer aldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Hakan Usta;

'AŞI OLAN KİŞİLERE BİR KISIM İŞLETMELERLE TEŞVİK OLUŞTURMAK AMACINDAYIZ'

''Aşı sayılarımız Türkiye ortalamasının üzerinde olsa bile bize göre az rakamlardayız. Türkiye ortalaması yüzde 63,5, biz ise yüzde 64,5 oranındayız. Bunu daha yukarılara çekip öncelikle kısa sürede sarı, daha sonra da mavi il olmaya gayret ediyoruz. Aşı olan kişilere bir kısım işletmelerle teşvik oluşturmak amacındayız. İşletme sahipleri ilk ve ikinci aşısını 15 Temmuz’dan itibaren yaptıran kişilere, kendi iç düzenlerine uygun olarak indirim uygulayacaklar. Proje, 1 Ağustos’ta başlayıp 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu teşvikle daha çok insanımız aşı olacak ve bu illetten birlikte kurtulma umudundayız.

Usta, toplumda bağışıklık kazanılması için aşının çok önemli olduğunun altını çizerek, "Ama en önemlisi halk olarak yasaklı dönemlere gelmemiş olacağız. Hem esnafımız hem vatandaşımız hem bizler yasaklı dönemi kimse istemiyor. Bunun olmaması için de aşıyı hızlıca yapmamız gerekiyor." Sözlerini kullandı.

TİSAD'ın yaptığı kampanyanın anlamlı olduğuna dikkat çeken Usta, Trabzon'da aşılama oranını artırabilmek için çeşitli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

TİSAD Başkanı Murat Çavga ise Kovid-19 döneminden en fazla etkilenen sektörlerin başında geldiklerini ifade ederek, "Yaşadığımız mağduriyeti önümüzdeki günlerde tekrar yaşamamak adına elimizi taşın altına koyarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Şehirde şu anda 40'a yakın işletme, bu konuya gönülden destek verdiler, onlara da teşekkür ediyorum. 

Çavga, otellerin yapacağı indirimlerin yüzdelik oranlarının bir süre sonra TİSAD'ın internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna da açıklanacağını sözlerine ekledi.

'AŞI İÇİN CEZA YERİNE TEŞVİK'

TİSAD Başkanı Murat Çavga da halkı ceza yerine ödülle aşı olmaya teşvik etmek istediklerini söyledi.

"Salgın sürecinde en büyük yarayı özel sektör aldı. Vakaların yeniden yükselmeye başlaması yüzünden ekim ve kasım ayında kapanma ihtimalinin önüne şimdiden geçmek gerek. Amacımız, aşılanan kişi sayısının arttırarak salgının hafiflemesi."

Otel işletmecisi Tuncay Beyaz da herkesi aşı olmaya davet etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal