İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hareketliliği: Bazı yollar trafiğe kapatılacak

Bugün İstanbul’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatılacağı öğrenildi. Buna göre belirli saatler aralığında bazı metrobüs, tramvay ve arabalı vapur seferleri yapılamayacak.

28.04.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 28.04.2024-09:33) İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hareketliliği: Bazı yollar trafiğe kapatılacak

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve 19. İstanbul Yarı Maratonu sebebiyle bugün İstanbul’un bazı noktalarındaki yollar trafiğe kapatılacak. Yolların saat 07.00 itibariyle trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Bazı yollar trafiğe kapatılacak

AA’da yer alan habere göre; İstanbul Valiliği tarafından yapılan duyuruya göre, bugün gerçekleştirilecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı sebebiyle trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar önceden belirlendi. Sabah saat 07.00'den itibaren Beşiktaş Meydanı ile Zincirlikuyu D-100 güney katılım arasındaki bölüm, Çatladıkapı ışıklardan Sultanahmet Meydanı arasındaki kısım ile Üçler, Tavukhane ve Nakilbent sokakları ile Aksakal Caddesi ve bağlı cadde ve sokaklarda trafik akışı sağlanamayacak.

Üsküdar'da ise Kısıklı Caddesi Altunizade Köprü üzerinden D-100 kara yolu güney yola katılımı, Kuşbakışı Caddesi Petrol-İş önünden D-100 kara yolu güney katılımı, Mahir İz Caddesi Altunizade köprü üzeri D-100 kara yolu güney yola katılımı ve Tophanelioğlu Caddesi D-100 karayolu güney yola katılımı trafiğe kapatılacak.

Kadıköy'de, bugün Uzunçayır O-1 Bağlantı Yolu'ndan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'ne ve Uzunçayır Köprülü Kavşağı'na Kadıköy güzergahında Taşköprü, Fener Kalamış, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat caddeleri ile Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapatılacak.

Eğer Üsküdar istikametinde ilerlemek istiyorsanız, Nuhkuyusu Caddesi sizin için uygun bir alternatif olacak. Kadıköy istikametinde seyahat edenler için ise Göztepe Köprüsü rotasını kullanabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Taşköprü, Ahmet Mithat Efendi, Operatör Cemil Topuzlu ve Bağdat caddeleri ile Çetin Emeç ve Turgut Özal Bulvarlarıdır. Büyükyalı Caddesi'nden gelen akım, Turgut Özal Bulvarı'na yönlendirilecek.

Ayrıca, Tersane Caddesi de Karaköy Meydan Kemeraltı Cadde kesişimi ile Refik Saydam Caddesi arasında her iki yönde saat 08.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak.

İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hareketliliği: Bazı yollar trafiğe kapatılacak

Kapalı olan yollar hangileri?

Saat 09.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak yollar ise şu şekilde:

"Dolmabahçe Caddesi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi kesişimi ile Süleyman Seba Cadde arası Beşiktaş istikameti tek yönlü. Beşiktaş Caddesi, Süleyman Seba Caddesi kesişimi ile Çırağan Cadde arası Ortaköy istikameti tek yönlü. Çırağan Caddesi, Beşiktaş Caddesi kesişimi ile 07-032 Nolu Palangalar Işıklar arası iki yönlü. Muallim Naci Caddesi, 07-032 Nolu Palangalar Işıklar kesişimi ile 07-036 Nolu Kuruçeşme Işıklar arası iki yönlü. Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi, 07-036 Nolu Kuruçeşme Işıklar kesişimi ile 07-037 Nolu Arnavutköy Korkmaz Yiğit Işıklar arası iki yönlü. Bebek Arnavutköy Caddesi, 07-037 Nolu Arnavutköy Korkmaz Yiğit Işıklar kesişimi ile Vezir Köşkü Sokak arası Bebek istikameti tek yönlü. Cevdet Paşa Caddesi, Vezir Köşkü Sokak kesişimi ile Aşiyan Yolu Sokak arası iki yönlü. Yahya Kemal Caddesi, Aşiyan Yolu Sokak kesişimi ile Arpacı Çeşmesi Sokak arası iki yönlü. Baltalimanı Hisar Caddesi, Arpacı Çeşmesi Sokak kesişimi ile Baltalimanı Çayır Cadde arası iki yönlü. Sakıp Sabancı Caddesi, Baltalimanı Çayır Caddesi kesişimi ile Hekim Tahsin Sokak arası iki yönlü. Katar Caddesi, Hekim Tahsin Sokak kesişimi ile Büyükdere Cadde arası Büyükdere Cadde istikametine tek yönlü. Büyükdere Cadddesi, Eski Büyükdere Cadde kesişimi Aytekin Kotil Varyant Altı kesişimi ile Zincirlikuyu Balmumcu Alt Geçidi Kavşak arası Beşiktaş istikameti tek yönlü. D-100 Güney Sait Çiftçi Bağlantı Yolu Barbaros Bulvarı kesişimi itibarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Beşiktaş istikameti tek yönlü olarak araç trafiğine kapatılacaktır."

Diğer alternatif güzergahlar arasında Meclisi Mebusan, Kadırgalar, Bayıldım, Dereboyu, Ahmet Taner Kışlalı, Portakal Yokuşu, İnşirah, Küçük Bebek, Baltalimanı Çayır, İstinye, Sarıyer, Balaban Dere, Poligon, Tuncay Artun, Sanayi, Eski Büyükdere, Maslak Ayazağa ve Talatpaşa caddeleri bulunuyor. Ayrıca, Dulkadiroğulları, Arnavutköy Dere, Trafo ve Ecza sokakları ile Dolmabahçe Bomonti Tüneli ve Barbaros Bulvarı Sarıyer istikameti de alternatif olarak kullanılabilecek.

Metrobüs, tramvay ve vapur seferleri durdurulacak

Saat 10.00 itibarıyla D-100 kara yolunun güney yönünde Balmumcu ayrımları trafiğe kapatılacak. Bu durumda, Büyükdere Caddesi Sarıyer istikameti ve Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine yönlendirilecek.

D-100 kara yolunun kuzey yönünde ise Altunizade Ümraniye ayrımlarının kapatılması nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne giden araçlar Altunizade Ümraniye ayrımlarından Kısıklı Caddesi'ne yönlendirilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün güney yönü saat 10.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak, bu yüzden metrobüs seferleri saat 10.00'da kuzey yönde durdurulacak. Köprünün kuzey yönü ise saat 12.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak ve metrobüs seferleri saat 12.00'de kuzey yönde durdurulacak.

Saat 10.30 itibarıyla Ragıpgümüşpala Caddesi, Galata Köprüsü, Reşadiye Caddesi (Hamidiye Caddesi kavşağı ile Reşadiye Caddesi kavşağı arası), Ankara Caddesi (Ebu Suud Caddesi kavşağından Sirkeci istikameti), Sahil Kenndy Caddesi Güney Yanyol (Aksaray ayrımları), Sahil Kenndy Caddesi Güney Yol (Kumkapı ayrımları), Sahil Kenndy Caddesi Kuzey Güney Yol (Sirkeci-Kumkapı arası) trafiğe kapalı olacak. Ayrıca, Sirkeci arabalı vapur seferleri ile Beyazıt ve Kabataş tramvay seferleri geliş gidiş olarak saat 10.30'dan program sonuna kadar durdurulacak. Bu parkurda bulunan otobüs durakları için İETT Genel Müdürlüğü, saat 10.30 itibarıyla sefer düzenlemesi yapacak. Vatan, Millet, Fevzipaşa ve Horhor caddeleri ile Onuncu Yıl Bulvarı ve Atatürk Bulvarı, alternatif güzergahlar olarak kullanılabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal