Kocaeli’nde benzin yüklü tanker devrildi: Patlama riskine karşı trafik durduruldu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki D-130 Karayolu’nda seyreden benzin yüklü bir tanker, üst geçit köprüsüne ve ardından 3 araca çarparak devrildi. Ekipler, tankerin patlama ihtimaline karşı yolu trafiğe kapattı. İşte detaylar…

27.04.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-17:00) Kocaeli’nde benzin yüklü tanker devrildi: Patlama riskine karşı trafik durduruldu

Kocaeli Gölcük’te ilçesinde seyreden akaryakıt yüklü bir tanker, önce üst geçit köprüsüne ve ardından 3 araca çarparak devrildi. Yaşanan kazanın ardından yakın çevredeki evler tahliye edilirken tankerin patlama ihtimaline karşı yolu trafiğe kapatıldı. 

Patlama riskine karşı trafik durduruldu

Karayolunda Yalova yönüne seyreden H.T. isimli sürücünün kontrolündeki akaryakıt taşıyan 16 BEK 750 plakalı tanker, Dörtyol mevkisinde aniden kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Kaza sonucunda tanker, üst geçidin ayağına çarparak devrildi ve ardından dorsesi park halindeki 4 araca çarptı.

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, Sağlık ekipleri, polis ve AFAD görevlileri yönlendirildi. Yaralanan tanker sürücüsü hızla hastaneye sevk edildi.

Önlemler alındı

Tankerin patlama riskine karşı, 1 kilometrelik bir alanda güvenlik önlemi alındı ve bölgedeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Kocaeli’nde benzin yüklü tanker devrildi: Patlama riskine karşı trafik durduruldu

Kaza sebebiyle İzmit ve Yalova istikametindeki kara yolu trafiğe kapatıldı. Trafik akışı, sahil kesimine yönlendirilerek alternatif güzergahlar oluşturuldu. Tankerin olay yerinden kaldırılması için çalışmalar başlatıldı ve itfaiye ekipleri, olası bir patlama riskine karşı soğutma çalışmaları yürüttü.

Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, olay yerine gelerek incelemelerde bulundular.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal