Şam Seyahat Rehberi

Ülkemizin sınır komşusu olan Suriye’nin başkenti olan Şam, Orta Doğu’da ziyaret edilmesi gereken yerlerin arasında yer alıyor. İşte, Şam seyahat rehberi...

04.07.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-15:11) Şam Seyahat Rehberi

Her ne kadar iç savaş yaşanıyor olsa da ülkede Şam güvenli şehirlerden biri sayılıyor. Geçmişinde birçok medeniyete ve devlete ev sahipliği yapan Şam hala daha antik şehirlerden kalan yapıları ve sahip olduğu zengin Orta Doğu Kültürü’nü hala daha korumaya devam ediyor. Sizler için Şam seyahat rehberi hazırlayarak, Şam’da gezilecek yerler ve bu yerler hakkında kısa bilgileri bir araya getirdik.

Şam’da Gezilecek Yerler

Hicaz Tren İstasyonu

1900’lü yıllarda Şam ve Medine arasında ulaşım sağlanabilmesi için Sultan Abdülhamit tarafından yaptırılan Hicaz Tren İstasyonu, Şam’ın en çok turist çeken yerlerinden biri. İhtişamlı bina mimarisi ve içinde bulunan çarşısı sayesinde oldukça ziyaretçi ağırlayan bir yapı.

Hamidiye Çarşısı

Şam’da bulunan ve Şam’da gezilecek yerler arasında olan Hamidiye Çarşısı, Osmanlı Döneminde inşa edilmiş ve geçmişten günümüze kalan, ziyaretçi ağırlayan önemli bir yer. Hamidiye Çarşısı alışveriş yapacak turistler için oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Suriye el sanatları, Orta Doğu’nun envaı çeşit baharatları, kumaş, otantik hediyelik eşyalar gibi birçok ürünün satılıyor.

Emevi Camisi

700’lü yıllarda dönemim Emevi halifelerinden biri olan Abdülmelik tarafından yaptırılan Emevi Camisi, şüphesiz şehrin en önemli yapılarından biri. 635 yılında Müslümanların Şam’ı fethetmesinin öncesinde Hristiyanların ibadet ettiği bir kiliseyken fetih sonrasında ikiye bölünerek bir kısmı cami bir kısmı da kilise olarak kalmış ve iki farklı dinin ibadetlerini gerçekleştirdiği bir yer olmuş. Günümüzde İslam Dünyası için önemi ise oldukça büyük Emevi Cami, Şam Seyahat Rehberi içerisinde gitmenizi en çok tavsiye ettiğimiz yerlerin başında geliyor.

Hannania Kilisesi

Şam’ın en eski ibadet yerlerinden biri olan Hannania Kilisesi, yerin altına inşa edilmiş bir kilisedir. Hristiyanlığı yaymak için Suriye’ye gelen Yahudi bir ailenin oğlunun yolda saldırıya uğrayarak gözlerini kaybetmesinden sonra şehirdeki Yahudilerin yardımı ile bu yer altı mağarasına yerleştiği ve daha sonrasında kiliseye çevirdiği rivayet ediliyor. Mistik bir havası olan Hannania Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Süleymaniye Külliyesi

Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü dönemlerinde Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan külliye adını da yine Sultan Süleyman’dan alıyor. Kanuni Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan külliye önemli bir tarihi ve mimari değere sahip. Ayrıca Süleymaniye Külliyesi’nin içinde Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı olan Sultan Vahdettin’in mezarı da bulunuyor.

Azem Palas Esat Paşa Sarayı

Azem Palas ya da Esat Paşa Sarayı olarak da anılan bu saray, Osmanlı dönemi Şam Valisi Esad tarafından yaptırılmış. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde inşa edilen ve taş işçiliğinin önemli örneklerinden biri olan Azem Sarayı’nın içerisinde harem ve selamlık bölümleri de mevcut. Günümüzde ise sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal