Şekersiz Çay Bakın Neye İyi Geliyor

Çay özellikle Türk milleti için vazgeçilmez ve bitmek bilmeyen sohbetlerin temsili sembolüdür. Bugün çay tüketimini tekrar keşfedip şekersiz çayın mucizevi faydalarından bahsedeceğiz.

08.03.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 13.03.2018-11:32) Şekersiz Çay Bakın Neye İyi Geliyor

Sürekli tartışma konusu olan ve çayseverleri ikiye bölen tartışma konularından biri de ''Çay şekerli mi yoksa şekersiz mi içilir?'' sorusudur. Her ne kadar çayı şekerli içen biri için tatsız olsa da çayın saf tadı, şekerli içilen çayanazaran hem daha lezzetli hem de daha sağlıklıdır.

İşte şekersiz çayın mucizevi faydaları…

Çayın en önemli özelliklerinden biri de saf olması ve yapısında hiçbir katkı maddesi bulundurmamasıdır. Bu sebeple çay vücuttaki su dengesini koruma özelliğine sahiptir. Çayı şekersiz içerseniz hiçbir kalori almazsınız.

Şeker şüphesiz dişlere zarar verir ve çeşitli ağız içi problemlerine yol açar. Bu durumda şekerli içtiğiniz çay dişlerinizin sararmasına da sebep olmaktadır.

Gün içerisinde 5 bardağa kadar içtiğiniz şekersiz çay vücut direncinizi yükseltir. Aynı zamanda bulundurduğu antioksidan sayesinde kansere karşı önleyicidir. Şekersiz olarak tükettiğiniz çay kanser riskini düşürür.

Yemeğin ardından tüketilen çay sindirim sisteminize fayda sağlar ve hazmı kolaylaştırır. Vücudunuzdaki zararlı atıkları dışarı atmanızı sağlar.

Çayın içerisindeki kafein sayesinde dinlendirici bir özelliği bulunur. Dinç olmayı kolaylaştırır.

Yeşil çayın yapısındaki teanin aminoasidi öğrenme, hatırlama ve kaygı bozukluğunu giderme üzerinde pozitif etkileri bulunur.

Konsantrasyon verici etkisi vardır.

Yeşil çay kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini oldukça düşürür.

Yemekten bir süre sonra tüketilen şekersiz çay, hazmı kolaylaştırır. Metabolizma sonucu vücutta meydana gelen zararlı atıkların oluşumunu azaltır.

Çaya rengini veren bileşikler, damar çeperlerini kuvvetlendirir. Bu şekilde kanama riskini düşürür.

İshale iyi gelir. Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri idrar sökücü özelliği vardır.

Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal