Yaz Günlerinin Kurtarıcısı Dondurmanın Sağlığa Faydaları

Yaz günlerinde serinleten ve ferah bir tatlı alternatifi olan dondurma zaten görevini yerine getirirken bir de üstüne sağlığa yararlı olduğu ortaya çıktı. Çocukları için endişelenen annelerin içine su serpecek dondurmanın faydalarını sizin için derledik.

16.07.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:43) Yaz Günlerinin Kurtarıcısı Dondurmanın Sağlığa Faydaları

Yazın misafirlerimize mutlaka dondurma ikram eder ve sıklıkla serinlemek için dondurmaya başvururuz. Üstelik dondurmayı yerken sağlığımızı da koruruz.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Şekerli gıdalar veya tatlılar kan şekerini hızla yükseltip ardından yine hızla düşürerek; acıkma ve tatlı isteğinin sürmesi gibi sorunlara neden olabiliyorlar. Ancak içerisinde bulunan süt sayesinde dondurmadaki şekerin kana karışma hızı düşüyor ve bunun sonucunda kan şekeri hafifçe yükseliyor. Böylelikle diğer tatlılardan farklı olarak kan şekerinde dalgalanmalara neden olma riski daha azalıyor.

ARA ÖĞÜN OLABİLİR

Yaz aylarında serinleten aperatif ve içecek seçeneklerine sıkça gerek duyuyoruz. Dondurma, şekerli içecek ve hamurlu tatlıyla karşılaştırıldığında besin ögesi içeriği yüksek olan lezzetli ve daha hafif bir seçenek. Böylece öteki tatlı yiyecek ve içeceklerden boş kaloriler almak yerine, ara öğün olarak yiyip dondurmanın vitamin ile mineral içeriğinden de yararlanmış olursunuz.

KALSİYUMU KARŞILAR

Çocukluk, hamilelik ve yaşlılık gibi aşamalarda kalsiyum gerek artıyor. Kalsiyum peynir, süt, yoğurt ve kefir gibi besinlerden karşılanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman bir bardak sütten elde edeceğiniz kalsiyumu yaklaşık 4 top dondurmadan alabileceğinizi söyleyerek “Ancak rutin olarak her gün kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla dondurmayı tercih etmek kilo alımının yanı sıra uzun vadede bel çevresi yağlanması, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle sık olmamakla birlikte günlük beslenmenizde süt veya yoğurt ve buna ek olarak o günkü ekmek veya meyveden kısarak 2 top dondurmayla kalsiyum ihtiyacınıza katkı sağlayabilirsiniz” diyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal