Yaz Aylarında Ayaklarınız İçin Bakımı Önerileri

Yaz aylarının ortalarında iken güzelliğin önemli parçalarından biri olan ayak ve el bakımını es geçmek olmaz. Özellikle birçok yıpratıcı faktörle karşı karşıya kalan ayakların bakımı bir hayli önem taşıyor.

16.07.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-09:38) Yaz Aylarında Ayaklarınız İçin Bakımı Önerileri

Ayak bakımı günlük ve düzenli yapılmadığı takdirde kötü sonuçlara yol açar ve sağlığınızı bozar. Peki, ayak bakımında kritik noktalar nelerdir? Sizin için ayak bakımının hassas noktalarını derledik.


AYAKLARINIZI ILIK SU İLE YIKAYIN

Günlük koşturmacada terleyen ayakların bakımı epey önemlidir. Belki her gün özel bakım ve peeling yapmak mümükün değil ancak her gün eve gittiğinizde ılık su ile ayaklarınızı yıkarsanız günlük temizliğin en azından bir bölümünü gerçekleştirmiş olursunuz.


HAVA ALAN AYAKKABILAR TERCİHİNİZ OLSUN

Rengarenk sandaletler, cıvıl cıvıl desenler sıcak yaz günlerinde ayaklarınızdaa çok güzel duracak. Kış ayında aylarca kapalı kalan ayakları mevsim değişikliği ile biraz olsun ferahlatmak sizin elinizde. Bu nedenle hava alan deriden üretilmiş ayakkabıları, burnu ya da topuğu açık sandalet ve terlikleri kullanın.


NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Ayakları nemlendirmek sıklıkla unutulan veya önemsenmeyen bir bakım adımıdır ancak topukların çatlak görünümünü ve bakteri oluşumlarını önlemek yine nemlendiricilerin elinde. Ayak derisinin tipine göre bir nemlendirici bulun ve bu kremi rutinleştirin.


TIRNAK BAKIMI EN ÖNEMLİ NOKTA

Tırnak bakımınız ayak bakımınızın en önemli basamağı. Durum böyle olunca yapacağınız pedikür epeyce kıymete biniyor. Pedikür konusu çok önemli ve hassas bir konu. Kendi temizliğinizi ve bakımınızı kuaförlere emanet etmek yerine evde yapmayı düşünün. Bu durum sizin için hem daha sağlıklı hem daha yararlı olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal