Gebelikte İshal Tedavisi Nasıl Olur?

Gebelik oldukça hassas ve bir o kadar dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Özellikle yaşanan rahatsızlıklarda tedavi oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki, hamilelerde ishal tedavisi nasıl işler? İşte, ishalin tedavisi...

15.07.2019-17:44 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-17:45) Gebelikte İshal Tedavisi Nasıl Olur?

Gebe iken ishal zararlı olabilir. Annenin ve bebeğin su ihtiyacı artarken bakteriler de bir başka tehdidi oluşturur. Bu nedenle tedavisi pek önemli olmaktadır.


3 ÖNEMLİ İLKE UNUTULMAMALI

Gebelikte ishal tedavisi oldukça önemlidir, önce yapılması gereken hemen bir hastaneye gidip bir dahiliye ve kadın doğum uzmanına muayene olmaktır. İshal tedavisinde üç önemli madde vardır: İshalle kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin mümkünse ağız yoluyla geri konması, beslenmenin devam ettirilmesi ve zamanında hekime gidilmesidir.


SIVI KAYBI TELAFİ EDİLMELİ

Gebelikte besin zehirlenmelerinin tedavisinde sıvı ve elektrolit kayıplarının yerine konması ana prensip olarak kabul edilmektedir. Ağızdan dehidratasyon tedavisi ile kaybedilen sıvının yerine eklenmesi çalışılmaktadır. Eğen bulantı, kusma, şiddetli ise sıvı kaybı verileri mevcut ise parenteral sıvı tedavi uygulanır.


AĞRI KESİCİLERİN ANLAMI YOK

Spazmotik ağrı giderici ilaçların ishal tedavisinde anlamı yoktur. Özellikle invaziv bakterilerin sebep olduğu tablolarda bağırsak hareketlerini azaltarak infeksiyonun yayılmasına sebep olabilir. Klinik veriler ile düşünülen bakteriyel enfeksiyona şayet dahiliye ve kadın doğum uzmanı uygun bulur ise bebeği tehlikeye atmayacak şekilde uygun antibiyotik tedavisine başvurulur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal