Yatmadan Önce Çarşafı Buzluğa Koyarsanız Ne Olur?

Aşırı sıcaklar bu yaz biraz zor geldi ancak giderek artacak. Evinizde klimanız ya da soğutma sisteminiz yoksa size vereceğimiz tavsiyelerle daha serin bir ev ortamı hazırlayabilirsiniz. İşte bir kaç pratik öneri.

29.07.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-12:29) Yatmadan Önce Çarşafı Buzluğa Koyarsanız Ne Olur?

 Yazın evlerinizde serinliği arıyorsanız ve imkanlarınız kısıtlıysa bir kaç pratik serinleme yöntemiyle işinizi kolaylaştırabilirisiniz. 

EVİNİZİ SERİNLETMEK İÇİN TAVSİYELER  

-Evinizdeki sera etkisini azaltmak için perde ve panjurları kapatmak güneşin ısısının odaya dolmasını önleyecektir.

-Eğer evinizde klimanız yoksa ve serinlemek adına vantilatörden faydalanıyorsanız eski bir yöntem olan vantilatörün önüne buz kovası koyma yöntemini deneyebilrisiniz.

-Sıcaktan uyumakta zorluk çekiyorum, yattığım yerde sürekli soğuk taraf arıyorum diyenlerdenseniz çarşaflarınızı katlayıp buzdolabında bekleterek, uyumaya yakın yatağınıza serebilirsiniz.

-Eğer özene bezene baktığınız canlı bitkileriniz varsa evinizdeki kaliteli hava oranının artmasıyla beraber evin sıcaklığını da düşürdüğünü bilmelisiniz.

-Evinizdeki aydınlatmalar evdeki sıcaklığı yükselten etkenlerdendir. Eski ampuller florasan ve LED'lere göre daha fazla ısı yayarlar.

-Uyurken penceleri açık ya da aralık bırakmak gece boyunca hava dolaşımını sağladığı için evde serinlik oluşturur. Güneş doğduktan sonra ise özellikle güneş alan bölgelerdeki camlar kapatılarak gece boyunca serinlettiğiniz evin ısısını koruyabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal