Yağdan Kilo Vermenin Önemi

Kilo vermek için ne kadar çabalarsak çabalayalım bazen sonuç alamayız. Yağdan değil de kastan kilo veririz. Ancak önemli olan yağdan kilo vermektir. Peki yağdan kilo vermenin önemi nedir?

24.01.2019-08:50 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-08:44) Yağdan Kilo Vermenin Önemi

Kilo vermek için ne kadar çabalarsak çabalayalım bazen sonuç alamayız. Yağdan değil de kastan kilo veririz. Ancak önemli olan yağdan kilo vermektir. Peki yağdan kilo vermenin önemi nedir? İşte yanıtı...

YAĞDAN KİLO VERMENİN ÖNEMİ

Zayıflarken asıl önemli olan noktanın yağdan kilo vermek olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, “kiloyu yağdan verdiğinizde su ve kas kaybına kıyasla gözle görülebilir bir daralma meydana gelecektir. Yağdan verilen kiloların da geri alınması daha zor olacaktır. Vücutta fazla yağların verilmesi ise kalp, şeker, tansiyon, damar tıkanıklığı gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğu rahatça gözlemlenecektir” diye belirtiyor.

SU KAYBINA DİKKAT!

Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu sözlerine şöyle devam ediyor: "Kilo üç yerden verilebilir, vücutta bulunan sudan, kastan ve yağ tabakasından. Sıvı detoksları sayesinde hızlı bir şekilde kiloyu sudan verdiğinizde ani bir kilo kaybı ile karşı karşıya gelebilir ama ertesi günlerde ise tekrardan bir kilo artışı ile karşılaşabilirsiniz. Vücutta dehidrasyon yani su kaybı yaşanırsa, kalp ritminde bozulma, düşük tansiyon, böbrek sorunları, yüksek tansiyon, bilinç kaybı gibi durumlar meydana gelebilir."

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal