Tırnak Mantarı

Tırnak mantarının bakteriyel ve estetik 2 tedavi yöntemi vardır. Bunun yanı sıra bitkisel çözümlerle yeni oluşmaya başlayan tırnak mantarlarının önüne geçilebilir. Özellikle ayak baş parmağında meydana gelir. Peki tırnak mantarının tedavi yöntemleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

31.05.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-12:29) Tırnak Mantarı

Tırnak mantarının bakteriyel ve estetik 2 tedavi yöntemi vardır. Bunun yanı sıra bitkisel çözümlerle yeni oluşmaya başlayan tırnak mantarlarının önüne geçilebilir. Özellikle ayak baş parmağında meydana gelir. Peki tırnak mantarının tedavi yöntemleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler haberimizde..

TIRNAK MANTARI NEDEN OLUR? NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Tırnak mantarı, daha çok havasız ve nemli bir ortamda kalmaya meyilli ayak bölgesinde oluşur ve oluşumu çoğu kez “kullanıcı hatası” denilen ve tırnak sahibinin yaptığı hatalardan dolayı oluşur. Tırnak mantarının olmasının nedeni genel olarak;

TIRNAK MANTARI NEDEN OLUR?

Deride bir kesik veya kırık, mantarların tırnaklara gelip yerleşmesi için yeterli bir sebeptir. Ayak tırnağındaki mantar, atletlerde olduğu gibi, genellikle ayak parmağının etrafındaki ayak mantarından dolayı ortaya çıkar. 

Mantar sıcak ve nemli ortamlarda çok daha fazla ortaya çıkar ve gelişir. Bu yüzden uzun süre spor ayakkabı giymek veya ayaklarınızın sürekli sıcakta, nemli ve havasız kalması mantara neden olabilir. Yüzme havuzları, herkesin kullanımına açık saunalar ve benzer sıcak ve nemli ortamlar da aynı şekilde mantar barındırabilir. 

Ayak mantarına sahip olan insanların üçte birinde ayrıca tırnak mantarı gelişebilir. Özellikle yaşlılar, şeker hastalığından muzdarip olanlar veya ayak mantarına sahip olanlarda tırnak mantarı da oluşabilir. Koşucularda çok görülen ayak mantarı özellikle parmaklar arasındaki deriyi etkiliyor, derinin kırmızı, kaşıntılı ve pul pul döküntülü görünmesine neden oluyor. 

TIRNAK MANTARI BELİRTİLERİ

Mantarlı tırnaklar ilk başlarda genellikle ağrılı olmaz. Yine de tırnak mantarını anlamanızı sağlayacak birçok işaret mevcut. Şunlar gibi; 

-Tırnak mantarında en çok karşılaşılan belirti kalınlaşan ve rengi değişen tırnaklardır. Tırnak sarı, beyaz veya siyah renge dönebilir. 

-Tırnak üzerinde veya alt kısmında dikey ya da yatay sarı çizgiler görülebilir. 

-Tırnak altında görünür biçimde tırnak ve deri döküntüleri meydana gelebilir. 

-Tırnaklar git gide daha fazla kırılgan olabilir. 

-Zamanla, kalınlaşan tırnak deriden ayrılarak kopabilir. 

-Tırnak mantarı eğer giderilmez ise zamanla ağrı ve rahatsız hissetme gibi komplikasyonlar meydana gelebilir ve giderilmesi daha uzun süre gerektirebilir. 

BİTKİSEL YÖNTEMLER

- Zeytinyağı ile çayağacı yağını katıştırarak gün içinde tırnağınıza uygulayın.

- Mantar olan tırnağı yarım saat limon suyuna batırın

- Mantarlı ayağı elma sirkeli suda bekletin

 Bir fincan kastır yağı ile çeyrek limonu karıştırarak tırnağınıza uygulayın

- Gün içinde mantarlı olan ayağı haşlanmış kekik suyuna batırın

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal