Sivrisineklerden Yayılan Murray Valley Ensefalitis Virüsü Öldürücü Mü?

Avustralya'da sivrisineklerden bulaşan ölümcül Murray Valley Ensefalitis Virüsü'nün tespit edildiğinin uzmanlar tarafından belirtilmesiyle akla gelen ilk sorular arasında 'Murray Valley Ensefalitis Virüsü bulaşıcı mı? Virüs tehlikeli mi?' gibi sorular oldu.

13.01.2021-18:01 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-18:01) Sivrisineklerden Yayılan Murray Valley Ensefalitis Virüsü Öldürücü Mü?

Koronavirüs dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken şimdi de sivrisineklerden yayıldığı belirtilen Murray Valley Ensefalitis isimli bir virüs ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından virüs ile ilgili yapılan açıklama ve detaylar haberimizde

Avustralya'dan korkutan son dakika açıklaması: Sivrisineklerden yayılan ölümcül virüs bulundu! Sivrisineklerden bulaşan ölümcül Murray Valley Ensefalitis Virüsü'nün tespit edildiğini belirten uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi belirtileri olan Murray Valley Ensefalitis Virüsü, semptom göstermeyebiliyor. Dr. Jenkins, MVEV'in belirtileri konusunda da, "MVEv'in enfekte ettiği bazı insanlarda boyunda sertlik, titreme, uyuşukluk gibi ciddi semptomlar görülebilir. Yaklaşık %20 oranında da ölümcül olabiliyor. Ciddi belirtilere sahip olan ama hayatta kalan insanların yaklaşık %40'ında kalıcı nörolojik hasar da oluşabilir" açıklamasını yaptı.

Güney Avustralya'da sivrisinek yoluyla bulaşan hastalıkların aşısı ve tedavisi yok. Hastalığı engellemenin en iyi yolu ise sivrisineklerden kaçınmak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal