Sakın Atmayın! Kendi Gibi Çekirdeği de Faydalı

Yüksek kalori ve yağ içeriğinden şüphe edilerek yıllarca şüpheli yaklaşılan avokadonun meyvesi kadar çekirdeği de faydalı. Avokado çekirdeğini çöpe atmamanız için yapmanız gerekenleri sizin için derledik.

01.11.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-13:12)

Yüksek lif oranı nedeni ile sindirim sistemini düzenleyen ve kilo vermeye yardımcı olan avokadonun bilinmeyen faydalarını sizin için derledik.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

Avokado çekirdeklerinde yaklaşık olarak %70 miktarında gereksinimimiz olan aminoasitler olduğu hesaplanmıştır. Çekirdekteki yağı çıkararak yüksek kolesterol seviyelerini kontrol altına alabilir ve kardiyovasküler hastalıkların oluşma riskini engelleyebilrisiniz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Eğer nezle ve soğuk algınlığına yakın hissediyorsanız, gün boyunca bir miktar avokado çekirdeği kullanmak savunma mekanizmanıza iyi gelecektir. Çekirdeklerin fenolik içeriği nedeniyle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek viral ve bakteriyel enfeksiyonları bitirebilir.

SAÇLARA PARLALKLIK VERİR

Avokado çekirdeğinin yağını saçınıza sürmek saçınızı besleyecek ve harika bir ışıltı yaymanızı sağlayacaktır. Aslında kepek, bit ve sirke gibi problemlerin en iyi tedavilerinden birisi olduğuna da inanılır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal