Sahurda Zeyrek Tok Tutar! Peki Zeyrek Tohumu Nedir Faydaları Nelerdir?

Mide ve bağırsak problemlerine iyi gelen zeyrek tohumu aynı zamanda tam bir vitamin kaynağı. Sahurda bir miktar yediğiniz zeyrek tohumu sizi gün boyunca tok tutacaktır. İşte zeyrek tohumunun faydaları..

13.05.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-15:26)

Zeyrek tohumunun yayarı, müshil, sindirim sisteminin koruyucusudur, ağrı kesici, öksürüğü giderici, sindirim sistemi iltihaplarını ve tahrişlerini tedavisinde oldukça iyi gelen bir tohumdur.

KALP DAMAR SORUNLARINA İYİ GELİR

Mide ve bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığa karşı çok iyi gelir. Kemiklerin güçlenmesine neden olur. Özellikle menopoz zamanıda faydalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Menopoza bağlı gelişen şikayetleri azaltır. Zeyrek tohumu kalp damar sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

ZAYIFLATIR TOK TUTAR

Zeyrek tohumu içeriğinde bulunan lignan anti-kanser özellikli bir madde olup, göğüs, kolon ve prostat kanserine karşı koruyucu, kanserli hücrelerin büyüme hızını yavaşlatır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sinir sistemini ve hafızayı kuvvetlendirici olarak önerilmektedir. Zeyrek tohumunun zayıflatıcı etkisi olduğundan dolayı, günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal