Sağlık Bakanlığından Bayram Kahvaltısı Uyarısı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte uzmanlar, bayram kahvaltısının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

29.07.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-11:55) Sağlık Bakanlığından Bayram Kahvaltısı Uyarısı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü diyetisyenlerinden Zehra Kelat, günün ilk öğünü oılan kahvaltının aksatılmaması gerektiğine değinerek, ‘Bayramda, alışkanlıktan kurban etini bekliyoruz ve kahvaltıyı aksatıyoruz. Böyle olmamalı çünkü sağlıklı bir kahvaltı günü geçirebilmemiz için çok önemli’ dedi.

‘ET TÜKETİMİNE ÖĞLEN BAŞLANMALI’

Kahvaltıda, peynir, zeytin, yumurtanın yanı sıra kurutulmuş meyve, ceviz ve özellikle yeşillik olması gerektiğinin altını çizen Kelat, Kurban Bayramı'nda et tüketimine öğlen saatlerinde başlanılmasını tavsiye etti.

Kelat, kurban eti tüketiminde porsiyonlara ve pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, ‘Pandemi sürecinde evde çok vakit geçiriyoruz bunlar kilolarımıza yansıyabilir. 8-10 parça kadar eti ızgara yapabiliriz. Sebzeli sote yahut kavurma şeklinde de tüketilebilir ancak ete ilave yağ konulmasına gerek yok. Etin içerisinde kendi yağı mevcut’ diye konuştu.

''TATLI İHTİYACI MEYVEYLE GİDERİLMELİ''

Tatlının bayram sofralar için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Kelat, şeker ihtiyacının şerbetli tatlılar yerine meyveyle giderilmesini önerdi.

Etin yanında sebze ve salata tüketiminin de ihmal edilmesi gerektiğini vurgulayan Kelat, sindirimi zor bir besin olan etin, sebze ve salatanın, sindirime yardımcı olmasından dolayı sofradaki yerini alması gerektiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal