Rusya’dan Açıklama: Covid-19 Aşısı 2 Hafta İçinde Hazır!

Rusya koronavirüs tedavisi için geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamasının ardından aşısının ilk partisinin 2 hafta içerisinde hazır olacağı belirtti.

12.08.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-12:24) Rusya’dan Açıklama: Covid-19 Aşısı 2 Hafta İçinde Hazır!

Rusya'nın koronavirüs tedavisi üzerine yaptığı açıklamanın ardından tüm dünya bu haberi konuşmaya başladı. Geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan korona virüse karşı geliştirilen açı ile ilgili yeni bir haber daha geldi.

Rusya Sağlık Bakanlığı'na referans alınan habere göre, 'Sputnik-V' isimli koronavirüs aşının ilk partisi 2 hafta içerisinde hazır olacak.

Aynı haberlere göre, 12 ay içinde 500 bin doz aşı üretilmesi planlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, Rusya’nın tescil ettirdiğini açıkladığı aşı, dünyadaki 26 aşı çalışmasının arasında ‘birinci aşama klinik deneme’ safhasında görülmekte.

DSÖ RUSYA'YI UYARDI!

Aşı çalışmaları konusunda Rusya'yı uyaran Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, ‘Aşı gelişimi konusunda uzun süredir yürürlükte olan uygulamalar ve yönergeler var. Herhangi bir aşı halka verilmeden önce çeşitli deneme ve testlerden geçmelidir’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal