Okul Çağındaki Çocukların Hafızasını Güçlendiren Besinler

Tüketilen besinlerin beyne olumlu olumsuz birçok etkisi vardır. Besinler vücut için temel maddeleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beyinde üretilen, hafızayı etkileyen hormonları da üretir. Peki, hafızayı etkileyen bu hormonların salgılanmasını sağlayan besinler hangileridir? Detayla haberimizde…

15.02.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-11:11) Okul Çağındaki Çocukların Hafızasını Güçlendiren Besinler

 

Özellikle okul çağındaki çocukların hafızasını güçlendirmek derslerine göstereceği başarıyla doğru orantıdadır. Beyni ve hafızayı güçlendiren gıdalar arasında antioksidanlar açısından zengin, iyi yağlar ve sadece enerji sağlamakla kalmayıp aynı zamanda beyin için koruma sağlayan bazı vitaminler ve mineraller bulunur. Peki, beyne ve hafızaya ne iyi gelir? Hafızayı güçlendiren beinler nelerdir? İşte özellikle okul çağındaki çocukların hafızasını güçlendiren o besinler!

BEYNE İYİ GELEN VE HAFIZAYI GÜÇLENDİREN YİYECEKLER NELERDİR?

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Lahana, ıspanak, semizotu ve brokoli gibi yeşil yapraklı yeşillikler beyin sağlığı açısından oldukça zengindir.

Yağlı Balık: Omega-3 yağ asidi kaynağı olan yağlı balıklar, doymamış yağlar arasında yer alır. Haftada en az iki kere balık tüketilmesi gerekir. Fakat somon, morina, konserve açık ton balığı ve pollack gibi cıva bakımından düşük olan balıkların tercih edilmesi gerekir.

Meyveler: Yapılan araştırmalar meyvelere rengini veren doğal bitki pigmenti Flavonoidlerin hafızayı geliştirmeye de yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle çocukların her hafta iki veya daha fazla porsiyon meyve tüketmesi hafızalarını güçlendirmek için oldukça önemlidir.

Ceviz ve Fındık: Sınav dönemlerindeki çocukların harika bir protein ve sağlıklı yağ kaynağı olan fındık ve cevizin bol bol tüketmesi gerekir. Cevizler, alfa-linolenik asit (ALA) adı verilen bir tür Omega-3 yağ asidi bakımından yüksektir. Bu da kan basıncını düşürmeye ve arterleri korumaya yardımcı olur. Bu nedenle ceviz ve fındık hem kalp hem de beyin için ideal besinlerdir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal