Normalleşme Sürecinde Bunlara Dikkat Edin

Coronavirüs tedbirleri doğrultusunda gündelik hayat durma noktasına gelmişti. Ancak alınan önlemler sonuç verince normalleşme süreci başlatıldı. Peki, normalleşme sürecinin başladığı bugünlerde evde ve dışarıda hangi önlemler alınması gerekiyor? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

05.06.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-17:56) Normalleşme Sürecinde Bunlara Dikkat Edin

Coronavirüs sürecinde normalleşmeye yönelik adımlar atılsa da, salgının günlük hayatı ve alışkanlıkları tekrardan etkilememesi için önlemler alınmaya devam edilmeli. Coronavirüs salgınının gelecek günlerde neler getireceği konusu da bilinmezliğini koruyor. Sizin için normalleşme sürecinin başladığı bugünlerde evde, sosyal alanlarda ve işyerlerinde mutlaka dikkat edilmesi gereken noktaları bir araya getirdik. İşte detaylar…

EVDE ÖNLEMLER

Coronavirüs ile ilgili çok fazla sayıda bilgi ve tahmin ortaya atılıyor. Normalleşme sürecine girilmiş olmasına rağmen virüs birçok yolla buluşmaya devam ediyor. Virüsten korunmak için öncellikle yaşam alanlarında virüse karşı alınan önlemleri gevşetmemek son derece önemli. Bu süreçte mümkünse çok fazla ziyaretçi kabul edilmemeli, odaların sık sık havalandırılması, el ve yüz hijyeninin korunmasına devam edilmeli.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Normalleşme sürecinde de bağışıklık sisteminin güçlü olması oldukça önemli bir etkendir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için sağlıklı besinler tüketmeye ve yeterince uyku uyumaya özen gösterilmeye devam edilmeli.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI

Evden çıkmak zorunda olduğunuz durumlarda mutlaka maske takılması ve özellikle de toplu taşıma araçlarında maske ve eldiven kullanımının ihmal edilmemesi gerekiyor. Dışarıdan eve gelindiği zamanda da kıyafetler günlük olarak değiştirilmeli ve yıkanmalıdır. Çocuklara da normalleşmeye rağmen sürecin devam ettiği anlaşılır bir dille anlatılmalı, dışarıdan eve dönüşte hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunulmalı.

KAPALI VE SOSYAL ORTAMLAR

Market ve alışveriş merkezleri gibi kapalı ortamlarda uzun süre durulması da normalleşme sürecine rağmen bir risk faktörüdür. Mümkün olduğunca kapalı ortamlarda durulmamalı ve bu alanlarda gereken sosyal mesafenin korunmasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda kapalı ortamlardan eve dönüşte ayakkabılar kapı dışında bırakılmalı, bırakılamıyorsa evde balkonda veya özel bir kapalı alanda tutulmalıdır.

İŞYERLERİ VE SERVİS ARAÇLARI

Normalleşmeyle birlikte işletmeler yarı zamanlı, dönüşümlü ya da tam zamanlı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Ancak işyerlerinde mümkün olduğunca asansörler kullanılmamalı, sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmeli, tokalaşma, sarılma gibi davranışlar sergilenmemeli. Aynı zamanda servis araçlarında mutlaka maske ile seyahat edilmeli ve sosyal mesafe kuralı araçlarda da uygulanmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal