Kovid-19 Maske ve Sosyal Mesafeyi Atlatıyor

Yapılan yeni bir araştırma Kovid-19’un geçirdiği mutasyon sonucu daha bulaşıcı olduğunu gözler önüne serdi. Uzmanlar bu mutasyonun maske ve diğer mesafe önlemlerini alt etmeye yönelik virüsün verdiği bir karşılık olabileceğini söylüyor.

28.09.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-11:28) Kovid-19 Maske ve Sosyal Mesafeyi Atlatıyor

New York Post'un haberine göre; geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir makalede bilim insanları, ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde görülen ikinci dalga vakalarının yüzde 99,9'unu oluşturan virüsün yeni bir türünü tespit etti.

VİRÜS DAHA BULAŞICI HALE GELDİ

Hakem tarafından gözden geçirilen makale, vücudunda D614G mutasyonu olarak bilinen virüs türünü taşıyan kişilerin daha fazla virüs taşıyor olmasının virüsün daha bulaşıcı hale geldiğine işaret ettiğini öne sürüyor.

DAHA HIZLI YAYILMAYA ADAPTE OLUYOR

Bilim insanları, virüsün bu türünün daha ölümcül olmadığını ancak insanlar arasında yayılmaya daha iyi adapte olduğunu söylüyor.

VİRÜSÜN KONTROL EDİLMESİ DAHA DA ZORLAYACAK

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nde virolog David Morens, bulguların virüsün daha bulaşıcı bir hal aldığına ve bunun da ‘virüsü kontrol etme becerilerimize dair çıktıları olacağına’ işaret ettiğini aktardı.

MASKE VE SOSYAL MESAFE İŞE YARAMAYABİLİR

Morens, virüsün el yıkama ve sosyal mesafe gibi önlemlere karşı direnç gösterebilecek şekilde evrimleşmesinin mümkün olduğunu belirtti. Virolog David Morens sözlerini şu şekilde tamamladı:

‘Maske takmak, ellerimizi yıkamak gibi şeylerin hepsi bulaşıcılığa karşı engellerdir, fakat virüs daha bulaşıcı hale geldikçe istatistiki açıdan bu bariyerleri aşma konusunda daha başarılı olur.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal