ABD'li Şirket Johnson & Johnson Kovid-19 Aşı Çalışmalarını Durdurdu

ABD'de üçüncü faz çalışmaları devam eden Johnson Johnson'ın Kovid-19 aşı çalışmaları, bir katılımcıda görülen 'açıklanamayan hastalık' sebebiyle askıya alındı. Daha önce AstraZeneca da denekte görülen rahatsızlıktan dolayı çalışmalarına ara vermişti.

13.10.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-14:25) ABD'li Şirket Johnson & Johnson Kovid-19 Aşı Çalışmalarını Durdurdu

Kovid-19 aşısını geliştirmeye en yakın şirketlerden biri olan Johnson & Johnson’dan, aşıya çalışmalarıyla ilgili endişe verici bir açıklama geldi. ABD merkezli şirket, klinik deneylere ara verdiğini bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, klinik denemelerde gönüllü olan birinde ‘açıklanamayan bir hastalık’ ortaya çıktığı için bu kararın alındığı belirtildi.

Açıklamada, ‘Katılımcının hastalığı, kurallarımız gereği değerlendirme altına alındı. Covid-19 aşısı için klinik gelişme verilerini en şeffaf biçimde paylaşmak istiyoruz. Aşının yan etkileri her ne kadar ciddi de olsa klinik çalışmaların bir parçasıdır, özellikle bu tür geniş kapsamlı çalışmalarda’ ifadelerine yer verildi.

HASTALIĞIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Hastalığın aşı çalışmasıyla mı ilgili olduğu, yoksa tesadüf sonucu mu ortaya çıktığı sorusu yanıtlanıncaya kadar çalışmaların devam etmeyeceği belirtildi.

Şirket üçüncü aşama aşı çalışmalarına Eylül ayının başında başlamıştı.

ŞİRKET 60 BİN KİŞİYLE AŞI ÇALIŞMASINI YÜRÜTÜYOR

CNN’e konuşan Brown Üniversitesi’nden Dr. Ashish Jha, Johnson&Johnson’ın kendi bilgisi dahilinde, 60 bin kişi üzerinde en büyük aşı çalışmasını yürüttüğünü belirtti. Dr. Ashish Jha bu büyüklükte bir çalışmada duraksamaların olabileceğini de sözlerine ekledi.

AstraZeneca da aşının son aşamasındaki testlerinde İngiltere’de bir denekte omurilik iltihabına rastlanması üzerine çalışmalarına kısa bir süre ara vermişti. AstraZeneca yaptığı incelemeler sonucunda denekteki rahatsızlığın aşıyla alakalı olmadığını duyurmasından sonra dört ülkede testlere tekrar başladı fakat henüz ABD’deki çalışmalar için yeniden onay alamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal