Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Çin'in liman kenti Qingdao'da bugün 12 yeni vakanın tespit edilmesi üzerine, şehirde yaşayan yaklaşık 9 milyon kişiye 5 gün içerisinde koronavirüs testi yapılmasına karar verildi.

12.10.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-15:09) Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Çin Hükümeti tarafından alınan Kitlesel test kararı, yurt dışı kaynaklı yeni koronavirüs hastalarının tedavi olduğu bir hastaneyle bağlantılı 12 yeni vakanın ortaya çıkmasıyla alındı.

'VAKALAR SEMPTOM GÖSTERMİYOR'

Qingdao'nun yerel sağlık komisyonu tarafından Çinli sosyal medya ağı Weibo'da yapılan açıklamaya göre, yeni tespit edilen vakaların altısı, herhangi bir semptom göstermiyor.Yerel sağlık otoriteleri, ilk 3 gün 5 semtte testlerin yapılacağını, tüm şehrin koronavirüs testlerinin ise beş günde tamamlanacağını duyurdu.

Sağlık çalışanları ve hastanelerdeki yeni hastalar dahil olmak üzere 114 bini aşkın kişinin halihazırda test edildiği ve testlerden negatif sonuç alındığı bildirildi.

Kentte yaşayanların test için sıraya girdiğini gösteren görüntüler sosyal ağlarda paylaşılırken, Çin'de devlet denetimindeki Global Times gazetesi, test noktalarının sabah 7'den akşam 11'e kadar açık olacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal