Koronavirüs Nedeniyle 2,5 Milyon Vizon Öldürülecek

Dünyanın ikinci en büyük vizon kürkü üreticisi olan Danimarka’da, hayvanlarda görülen Kovid-19 vakalarından dolayı toplam 2,5 milyon vizon katledilecek.

14.10.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-15:38) Koronavirüs Nedeniyle 2,5 Milyon Vizon Öldürülecek

Independent sitesinin haberine göre, sektör temsilcileri en az 63 çiftlikte hayvanlar arasında Kovid-19 vakaları tespit edildi.

Hastalığın hızla yayılıyor olmasından dolayı yaz aylarından bu yana ABD ve Avrupa'daki kürk hayvanı çiftliklerinde on binlerce vizon öldü veya hastalığı yayma riskine karşı öldürüldü.

Danimarka'daki çiftlik çalışanları ve veterinerler hasta hayvanları öldürmeye başladı. Hükümet, hastalığın görüldüğü çiftliklerin sekiz kilometreye kadar yakın olan çiftliklerde bulunan sağlıklı hayvanların da öldürülmesine karar verdi.

Bilim insanları vizonların nasıl enfekte olduklarını ve insanlara hastalık bulaştırıp bulaştırmayacağını araştırıyor. Ancak ABD'de de görülen vakalarda hastalığı hayvanlara çiftlik çalışanlarının bulaştırdığı düşünülüyor.

DANİMARKA YILDA 17 MİLYON VİZON KÜRKÜ ÜRETİYOR

Danimarka Kürk Üreticileri Birliği Başkanı Tage Pedersen, salgının tüm sektörü riske soktuğunu vurgulayarak ‘Büyük bir belirsizlik var ve üreticiler kaygılı. Başımıza meteor düştü’ dedi.

Danimarka yılda yaklaşık 17 milyon vizon kürkü üretiyor.

1500 üreticiyi temsil eden Kopenhagen Fur kooperatifi, küresel vizon kürkü üretiminin yüzde 40'ını karşılıyor.

İHRACATIN ÇOĞU ÇİN'E

İhracatın büyük bir çoğunluğu Çin ve Hong Kong'a yapılıyor.

Hayvan hakları kuruluşu Humane Society International'a göre Danimarka, Çin'den sonra en çok vizon yetiştiren ülkesi.

Danimarka hükümetinden bir yetkili, ülkenin kuzeyinde yer alan Gjoel köyünde başlayan vizon itlafının virüse bağlı olarak aylarca sürebileceğini belirtti. Şu ana kadar kaç vizonun öldürüldüğüne dair bir veri bulunmuyor.

Polis sözcüsü, geçtiğimiz Cuma günü bir vizon çiftliği sahibinin, ekiplerin içeri girmesine izin vermemesinden dolayı tesisin kilitlerinin kesildiğini söyledi. Hafta sonunda da iki vizon çiftliğinin önünde bir grup insan eylem yaptı.

Danimarka'da çiftliklerde dört ay önce ilk Kovid-19 vakalarının görülmesi üzerine 11 bin vizon öldürülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal